Ετοιμος και για την «απορροφηση» των προνηπιων – εφοσον απαιτηθει- ο Δημος Κομοτηνης

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2020-2021 στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Νίκος Σωτηρακόπουλος, Πρόεδρος ΚΕΜΕΑ
«Το πέπλο της κοινωνικής προστασίας δεν μπορεί να σταματήσει»

Ξεκίνησαν από χθες, Τετάρτη, 20 Μαΐου οι αιτήσεις επανεγγραφής και εγγραφής βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς για το σχολικό έτος 2020 – 2021 στο ΚΕΜΕΑ του Δήμου Κομοτηνής.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από πλευράς του ΚΕΜΕΑ οι αιτήσεις με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται στον Παιδικό – Βρεφονηπιακό Σταθμό της 1ης επιλογής του γονέα έως και τις 15 Ιουνίου, ενώ δεδομένων των συνθηκών δίνεται η δυνατότητα και ηλεκτρονικής αποστολής τους στο email του εκάστοτε παιδικού σταθμού, που έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα.

Επί της διαδικασίας που θα πρέπει να ακολουθηθεί αλλά και για την προετοιμασία του Δήμου Κομοτηνής για την έλευση της νέας χρονιάς, μίλησε το πρωί της Τετάρτης στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος επισημαίνοντας την ετοιμότητα του Δήμου, τόσο σε κτηριακό και υλικοτεχνικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο προσωπικού και οικονομικό, για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών, από τη νέα σχολική χρονιά.

Όπως εξήγησε μάλιστα ο Δήμος Κομοτηνής είναι έτοιμος για την φιλοξενία όχι μόνο των ηλικιών που ορίζει ο νόμος, ήτοι των παιδιών και βρεφών, αλλά και των προνηπίων που από φέτος θα υπάγονται στην υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, εφόσον απαιτηθεί. Ειδικότερα όπως εξήγησε ο ίδιος «η πολιτεία αποφάνθηκε ότι από φέτος σε όλη την Ελλάδα θα βρίσκεται σε ισχύ η διετής προσχολική εκπαίδευση, για τα νήπια και τα προνήπια. Ωστόσο όπως γνωρίζετε σε κάποιες περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Κομοτηνή, οι υποδομές δεν είναι έτοιμες. Αυτό το οποίο εμείς κάναμε είναι στην περίπτωση που οι απαιτούμενες αυτές υποδομές δεν είναι έτοιμες εγκαίρως, να υπάρχει εκείνη η πρόβλεψη από πλευράς του Δήμου να απορροφήσουμε και αυτά τα παιδιά».

«Αυτό βέβαια γίνεται με κυβερνητική απόφαση» εξήγησε για να  επισημάνει πως το ΚΕΜΕΑ δέχεται και αιτήσεις από προνήπια και νήπια, ούτως ώστε από τον προσεχή Σεπτέμβρη, εφόσον απαιτηθεί να υπάρχουν οι αιτήσεις και να μπορούν τα παιδιά αυτά να «απορροφηθούν» στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κομοτηνής.

Η πρόβλεψη αυτή κρίθηκε αναγκαία δεδομένων και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν κατά την έναρξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, όπου τελικά σε επίπεδο Ροδόπης η υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση δεν υλοποιήθηκε απουσία υποδομών.

Ερωτηθείς ως προς το κατά πόσο οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί μπορούν να απορροφήσουν το σύνολο των παιδιών για την φιλοξενία των οποίων θα αιτηθούν οι γονείς, ο κ. Σωτηρακόπουλος τόνισε πως «συνήθως απορροφούνται το σύνολο των παιδιών και μάλιστα δεχόμαστε και παιδιά από διπλανούς δήμους» για να κάνει ειδική μνεία τόσο στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που χρηματοδοτεί τα τροφεία ασθενέστερων οικονομικά συμπολιτών, αλλά και στα χαμηλά, όπως τα χαρακτήρισε τροφεία του Δήμου Κομοτηνής.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΑ αναφέρθηκε στην προετοιμασία του Δήμου τόσο σε επίπεδο προσωπικού όσο και σε επίπεδο προετοιμασίας των χώρων, και σε επίπεδο απολυμάνσεων, για να τονίσει τέλος πως «μπορεί να βλέπετε την πόρτα του Δήμου κλειστή, αλλά η δουλειά δεν σταματά. Προχωράμε, οι εργασίες γίνονται κανονικά. Το πέπλο άλλωστε της κοινωνικής προστασίας δεν μπορεί να σταματήσει».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.