Προσεχως τουριστες

Απαρατήρητα

Τελικά λοιπόν, σε αυτή τη χώρα, όλα κύκλο κάνουν. Για πολλά χρόνια, οι βόρειοι γείτονές μας αποτελούσαν μια ομάδα τουριστών απαξιωμένη, τουλάχιστον για το ευρύ κοινό, που αντιμετώπισε τον τουρισμό μόνο από τη Βόρεια Ευρώπη ως σοβαρό, αλλά αυτοί που ήξεραν, φρόντισαν να τους προσελκύσουν και ωφελήθηκαν, ακόμα και πριν την κρίση.
 
Η νοοτροπία αυτή άρχισε να αλλάζει τα χρόνια της κρίσης, μιας και οποιοδήποτε εισόδημα ήταν καλοδεχούμενο, και αυξήθηκε σημαντικά, με την περιοχή μας να παίρνει, ένα μέρος, έστω και μικρό, της κίνησης αυτής.
 
Με την έλευση του κορωνοϊού όμως, και τη διακοπή των αεροπορικών πτήσεων, χωρίς να γνωρίζουμε, παρά τα όσα λέγονται, πώς και πότε θα ξεκινήσουν πάλι, οι Βόρειοι γείτονες έγιναν ξαφνικά ιδιαίτερα ελκυστικοί, για όσους επιθυμούν να καταφέρουν να σώσουν κάτι το φετινό καλοκαίρι.
 
Έτσι λοιπόν, όταν τα χρόνια της πλασματικής αφθονίας, αναρτούσαν πινακίδες «Προσεχώς (τοποθετήστε εδώ χώρα της Ανατολικής Ευρώπης)ες» λίγο θα φανταζόταν πως λίγες δεκαετίες μετά, θα αναρτούσαν πινακίδες, στη γλώσσα των κατοίκων αυτών των ανατολικών χωρών, για να τους καλωσορίσουν, ελπίζοντας από αυτούς να επιβιώσουν. Κ.Μ.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.