«Ξεφαντωσαν ολονυχτιως!!!», οι πολιτικοι μας εκπροσωποι

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Εφτάωρης διάρκειας ήταν η τηλεδιάσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜ-Θ την  Τρίτη το βράδυ. Ξεκίνησαν στις 6.30, με ώρα έναρξης, την 6η απογευματινή, αλλά όλα ήταν έτοιμα στις 6.30, και τελείωσαν στις 1.30 μεταμεσονυκτίως.
Θέμα τους η ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης επί της νέας μονάδας φυσικού αερίου που εξαγγέλθηκε για την ΒΙΠΕ Κομοτηνής, με δυσμενείς όμως περιβαλλοντικές συνέπειες.

Το θέμα της ανάκλησης του θετικού της γνωμοδότησης που έθεσε η περιφερειακή παράταξη Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία επιτεύχθηκε χάριν της εμπεριστατωμένης εργασίας που είχε προηγηθεί και από τον νομικό, περιφερειακό σύμβουλο κ. Χρήστο Χατζηπέμου.

Για τις αντοχές βέβαια αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε ΟΛΟΥΣ τους παριστάμενους και διαλεγόμενους πολιτικούς,

όμως, για τη φωνή της τοπικής κοινωνίας και την προάσπιση της υγείας ως έννομου αγαθού σε όσους ανέλαβαν να την υψώσουν, στην περιφερειακή δηλαδή παράταξη της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας  του Κώστα Κατσιμίγα, και στους συμβούλους του –συμπεριλαμβανομένου και του προαναφερθέντος νομικού- Θερμότατα  είναι τα συγχαρητήρια.

Όχι για μας, αλλά κυρίως για τους επιγενομένους, μια που  η χώρα ενίοτε καταφέρνει, όταν το θέλει, να λειτουργεί σε σωστό πλαίσιο, αποτρέποντας όσους στον νου την έχουν ως μπανανία των συμφερόντων τους, χωρίς επ’ ουδενί να εκδιώκει την επιχειρηματικότητα. Εξ ου και ό,τι περιμένουμε τώρα από την άμεσα ενδιαφερόμενη εταιρεία, την ΤΕΡΝΑ –ως ελληνίς– είναι να επιλέξει μια άλλη θέση για τη σημαντική της επένδυση, φυσικά στο Νομό Ροδόπης.
Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνει. Ν.Β.

Υγ.: Από την πλευρά μας οφείλουμε να εξάρουμε την παρρησία του νεαρού Θρακιώτη   επιστήμονα, του ηλεκτρολόγου- μηχανολόγου, Ευστάθιου Σταθάκη που πρώτος  ανέδειξε το θέμα της υπερεπιβάρυνσης σε οξείδια του αζώτου της ατμόσφαιρας της ΒΙΠΕ Κομοτηνής με τη λειτουργία του νέου εργοστασίου, προβληματίζοντάς μας στ’ αλήθεια για το θάρρος του να «συνδιαλεχθεί», στους σημερινούς, δυσκολότατους καιρούς για τους νέους επιστήμονες, με έναν επιχειρηματικό κολοσσό, όπως η ΤΕΡΝΑ, άτρομος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.