Διανομη και στο σπιτι απο το προγραμμα ΤΕΒΑ του Δημου Κομοτηνης

Σταδιακά και με συγκεκριμένο αριθμό δικαιούχων καθημερινά συνεχίζεται η διανομή

Μέχρι τις 29 Μαΐου, και χωρίς νωπά προϊόντα, συνεχίζεται η πρώτη διανομή του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ από το Δήμο Κομοτηνής, με στόχο την κάλυψη των αναγκών των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που γίνεται διανομή, μιας και αυτές είχαν διακοπεί την περίοδο του κορωνοϊού, και γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και μέτρα ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Για αυτό άλλωστε ενώ συνήθως η διαμονή γινόταν μέσα σε 3 με 4 μέρες, αυτή τη φορά θα διαρκέσει 2 εβδομάδες, ενώ οι δικαιούχοι που ανήκουν στις πιο ευπαθείς ομάδες δεν θα χρειαστεί να επισκεφτούν το πολυλειτουργικό, αλλά η διανομή θα γίνει στο σπίτι.

Διανομή σε 100 άτομα κάθε μέρα

Με την χαλάρωση των μέτρων, και μετά την έκδοση  σχετικής εγκυκλίου από το αρμόδιο Υπουργείο για την λειτουργία του προγράμματος, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών υπηρεσιών κ. Γιάννης Μουρτίδης, ξεκίνησαν τις διανομές μέσω του προγράμματος με συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Βλέποντας ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη, αξιοποίησαν τη δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος να επεκτείνουν τη διανομή σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο διάστημα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και να ληφθούν όλα τα μέτρα περίθαλψης.

Τα προϊόντα που δίνονται είναι αρκετά, από είδη υγιεινής και απολυμαντικά, μέχρι μια σειρά από τροφών, καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα οικιακών αναγκών των δικαιούχων.

Η ενημέρωση γίνεται τηλεφωνικά στους δικαιούχους για την ημέρα που θα πρέπει να πάρουν τα προϊόντα, και έτσι θα «μοιραστούν» σε περίπου 100 άτομα την ημέρα, μέχρι την επόμενη Παρασκευή.

Όλα αυτά γίνονται σε συνεργασία με το παράρτημα Κομοτηνής του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και διαφόρων εθελοντικών ομάδων αλλά και μεμονωμένων εθελοντών.

Διανομή στο σπίτι σε όσους αδυνατούν να προσέλθουν

Ο Δήμος Κομοτηνής θα καλύψει γύρω στις 2.100 οικογένειες μέσω του προγράμματος, έχοντας λάβει μέριμνα και για την προστασία των πιο ευπαθών ομάδων.

Έτσι μέσω του Βοήθεια στο Σπίτι έχουν εντοπίσει όσους δεν μπορούν να έρθουν οι ίδιοι αλλά δεν έχουν και κάποιο πρόσωπο να εξουσιοδοτήσουν για τα προϊόντα, και κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών θα τα μεταφέρει η κοινωνική υπηρεσία στα σπίτια τους.

«Εμείς έχουμε καταγράψει όλα τα αιτήματα των Δημοτών, και θα τα δρομολογήσουμε με δικά μας οχήματα και προσωπικό σε συνεργασία με τους εθελοντές» σημείωσε, για να γίνει η διανομή κατ’ οίκον.

Με δύο εισόδους η προσέλευση

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που θα προσέλθουν, λειτουργούν ουσιαστικά 2 είσοδοι στο πίσω μέρος του Πολυλειτουργικού κέντρου, από όπου μπορούν να προμηθεύονται τα προϊόντα, κάτι που ο κ. Μουρτίδης θεωρεί πως βοήθησε ώστε να μην υπάρχει ο συνωστισμός που παρατηρείται κατά καιρούς.

Λόγω της επέκτασης των ημερών διανομής, δεν διατέθηκαν νωπά προϊόντα, μιας και θα πρέπει να δίνονται εντός τριών ημερών, όμως η υπηρεσία δρομολογεί και νέα διανομή, στα μέσα Ιουνίου, για τα νωπά προϊόντα, όπως κατσίκι, κοτόπουλο και αρνί.

Διανομές και σε αδύναμους πολίτες εκτός ΤΕΒΑ

Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Κομοτηνής βέβαια, συνεχίζει να προμηθεύεται προϊόντα και για αδύναμους συμπολίτες μας που για οποιοδήποτε λόγο, παρόλο που έχουν σημαντικές ανάγκες, δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ, που έχει συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Για αυτό και όπως έχουμε αναφέρει και παλιότερα, ο Δήμος Κομοτηνής προμηθεύτηκε, από τοπικούς παραγωγούς, προϊόντα για την ενίσχυσή τους, βοηθώντας και την τοπική αγορά.

Με αυτό τον τρόπο, σημείωσε ο κ. Μουρτίδης, προσπαθούν να καλύψουν όλους τους πολίτες της περιοχής που έχουν ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.