Η καραντινα δεν αφησε καθαρη την πλατεια Ειρηνης

Λερωμένη τόσο από οχήματα όσο και από την καθημερινότητα η κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος, από την ολοκλήρωση των έργων στον κεντρικό διάδρομο της Πλατείας Ειρήνης στην Κομοτηνή, όταν τα παλιά φθαρμένα πλακάκια αντικαταστάθηκαν από καινούρια.

Πολλοί συμπολίτες μας τότε, είχαν σημειώσει σκωπτικά πως μπορεί να ανάκτησε την αρχική της όψη η πλατεία, όμως το ζητούμενο είναι πόσο θα παραμείνει έτσι.

Ένα χρόνο και μια καραντίνα μετά, το ερώτημα αυτό φαίνεται να απαντήθηκε αρνητικά.

Σε πολλά σημεία έχουν χυθεί λάδια, πιθανότατα από οχήματα που κινούνται στην πλατεία, ενώ σε άλλα σημεία υπάρχουν σημάδια από χυμένους καφέδες ή άλλα ροφήματα.

Εν μέρει η γενικότερη εικόνα δικαιολογείται από το γεγονός ότι λόγω των περιορισμών, τόσο στα καταστήματα όσο και στις μετακινήσεις, των πολιτών, η πλατεία έχει γίνει χώρος συνάθροισης, οπότε μοιραία υπάρχουν περισσότερες φθορές.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί όλες τις φθορές, αλλά και την γενικότερη εικόνα της πλατείας, που δείχνει ότι χρειάζεται γενικότερα περισσότερη προσοχή.

Γιατί ακόμα και αν καθαρίσει ο Δήμος τις συγκεκριμένες βρωμιές (γενικότερα ο καθαρισμός της πλατείας σε επίπεδο απορριμμάτων είναι καλός) αν δεν προσέξουμε και εμείς, σε λίγες μέρες θα έχει πάλι την ίδια εικόνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.