Νικος Μπαχαριδης: «Ο Πανθρακικος ειναι φτιαγμενος για να πρωταγωνιστει σε μεγαλες κατηγοριες»

«Στη νέα εποχή οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες οφείλουν να είναι ρεαλιστές»

«Χρειάζεται να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να φτάσει ο Πανθρακικός εκεί που αξίζει»

Ο Νίκος Μπαχαρίδης αποτελεί αναμφισβήτητα «σημαία» για τον Πανθρακικό καθώς κατάφερε να πανηγυρίσει διαδοχικές ανόδους και αποκορύφωμα της πορείας του με την φανέλα της ομάδας της Κομοτηνής ήταν η συμμετοχή στην Superleague.
Έχοντας αναλάβει τα ηνία στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού από τον Νοέμβριο του 2019 έκανε έναν σύντομο απολογισμό της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας, αποκάλυψε πως ξεκίνησε ήδη ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως η ομάδα θα επιστρέψει σύντομα δυναμικά στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…

«Ήδη εξετάζω τις κινήσεις που θα κάνουν τον Πανθρακικό να πρωταγωνιστεί»

ΠτΘ: Με δεδομένο την άδοξη ολοκλήρωση της σεζόν και το γεγονός πως ο Πανθρακικός για ακόμα μία σεζόν θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τοπικό πρωτάθλημα, ποια είναι η επόμενη ημέρα στην ομάδα της πόλης μας;
Ν.Μ.:
Η επόμενη ημέρα στον Πανθρακικό θα είναι δύσκολη – όπως σε όλες τις ομάδες καθώς ο κορωνοϊός όπως είναι λογικό άφησε πολλές επιπτώσεις. Περιμένουμε τις αποφάσεις της διοίκησης για να δούμε πού θα κυμανθούμε. Έχω το ρόστερ στα χέρια μου και ξέρω ακριβώς τις προσθαφαιρέσεις που χρειάζονται για να διεκδικήσουμε ό,τι χάσαμε φέτος στα χαρτιά.

ΠτΘ: Ας γυρίσουμε όμως τον χρόνο πίσω και συγκεκριμένα από την ανάληψη των καθηκόντων σου στην τεχνική ηγεσία του Πανθρακικού. Τι παρέλαβες και τι προσπάθησες να αλλάξεις;
Ν.Μ.:
Παρέλαβα ένα πολύ καλό υλικό, μία πολύ καλή ομάδα με μία διαφορετική σκέψη όμως από τη δική μου ως προς τον τρόπο παιχνιδιού. Προσπαθήσαμε να περάσουμε πράγματα που θέλαμε να αλλάξουμε και μέσα σε 1-2 μήνες φτάσαμε σε ένα επιθυμητό σχετικά επίπεδο, ώστε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως αν συνεχιζόταν τα μπαράζ, θα τερματίζαμε πρώτοι. Αυτό βέβαια είναι καθαρά προσωπική άποψη. Βέβαια ακολούθησε μία πρωτοφανής κατάσταση για όλον τον κόσμο και πλέον κοιτάμε την επόμενη ημέρα, ώστε να είμαστε ακόμα καλύτεροι και να οδηγήσουμε τον Πανθρακικό στην Γ΄ Εθνική.

«Η θέση του Πανθρακικού είναι στην Β΄ Εθνική και πάνω»

ΠτΘ: Έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές με την φανέλα του Πανθρακικού, πόσο δύσκολο είναι να αναλαμβάνεις εκ νέου να οδηγήσεις την ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών – έστω και από άλλο πόστο – αυτήν την φορά;
Ν.Μ.:
Πρέπει να έχεις ψυχικά αποθέματα για να φτάσεις από το μηδέν στην κορυφή και να προσπαθήσεις εκ νέου από το τοπικό να φτάσει ψηλά. Ο κόσμος της Κομοτηνής αγαπάει το ποδόσφαιρο και του λείπει ο Πανθρακικός. Έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε τον Πανθρακικό εκεί που αξίζει, δηλαδή στην Β΄ Εθνική και πάνω.

«Μπορούμε να φέρουμε ξανά τον κόσμο στο ΔΑΚ δείχνοντας έργο εντός και εκτός γηπέδου»

ΠτΘ: Ανέφερες τον κόσμο της ομάδας. Πιστεύεις πως ο κόσμος θα βρεθεί στο πλευρό του Πανθρακικού τα επόμενα χρόνια;
Ν.Μ.:
Ο κόσμος αγαπάει τον Πανθρακικό και μπορεί να ξαναέρθει στο γήπεδο. Πρέπει να αρχίσουμε να δείχνουμε έργο εντός και εκτός γηπέδου. Όταν γίνει αυτό θα ξαναγεμίσει το ΔΑΚ και αυτός είναι ο στόχος για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

ΠτΘ: Ποιες διαφορές θα μπορούσες να διακρίνεις στο τότε και στο τώρα, όταν δηλαδή ο Πανθρακικός ξεκινούσε την τρελή πορεία στην κορυφή και στο σήμερα;
Ν.Μ.: 
Όταν ξεκινήσαμε την τρελή πορεία, η κερκίδα είχε τσιμέντα και ήταν 10 άτομα στην κερκίδα. Τώρα υπάρχει το προπονητικό κέντρο και σίγουρα στην εποχή μας η νοοτροπία των αθλητών είναι διαφορετική, υπάρχει μόρφωση, εκγύμναση και γενικότερα άλλες συνθήκες. Στο παιχτικό κομμάτι ίσως τότε ήταν πιο δυναμικοί οι ποδοσφαιριστές, τώρα είναι λίγο πιο τεχνικοί.

«Ο Πανθρακικός μπορεί να φτάσει ξανά στη Superleague»

ΠτΘ: Με αφορμή την κρίση του κορωνοϊού και τις συνέπειες αυτού, μήπως ήρθε η ώρα όλοι να γίνουν πιο ρεαλιστές ως προς τις απαιτήσεις και ως προς τις υποσχέσεις;
Ν.Μ.:
Και οι ποδοσφαιριστές και οι παράγοντες πρέπει να γίνουν πιο ρεαλιστές. Ο Πανθρακικός καλώς ή κακώς βρίσκεται στο τοπικό. Σίγουρα είναι μεγάλο το όνομα αλλά πρέπει να βάλουμε βάσεις και να δείξουμε έργο στο γήπεδο με σκληρή δουλειά, με σωστούς ανθρώπους στην διοίκηση, που θέλουμε να πλαισιωθούν και περισσότεροι στο πλευρό τους. Όλοι μαζί χρειαζόμαστε για να φτάσουμε ψηλά τον Πανθρακικό.

ΠτΘ: Υπάρχει στο παρελθόν δήλωση σου, όταν η ομάδα αγωνιζόταν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα, που έλεγες πως ο Πανθρακικός θα αγωνιστεί στην Superleague. Αν μπορούσες να κάνεις εκ νέου μία πρόβλεψη, που πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει ο Πανθρακικός;
Ν.Μ.:
  Πιστεύω πως ο Πανθρακικός θα ξαναπάει στην Superleague, όχι με μένα στον πάγκο βέβαια (γελώντας). Εγώ ελπίζω να είμαι σε άλλο πόστο. Μέχρι την Γ΄ Εθνική θα είμαι εκεί πιστός και θα δώσω όλο μου το είναι για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ο Πανθρακικός είναι φτιαγμένος για να πρωταγωνιστεί σε μεγάλες κατηγορίες.

«Δάσκαλος ο Βασιλακάκης, τρομεροί γνώστες του αθλήματος οι Φερέρα, Καρτιέ»

ΠτΘ: Έχοντας συνεργαστεί με πολλούς προπονητές, ποιοι είναι οι 3 που θα ξεχώριζες;
Ν.Μ.:
Σίγουρα ο Κώστας Βασιλακάκης ήταν δάσκαλος για την εποχή εκείνη και ψηλότερα ο Εμίλιο Φερέρα ήταν τρομερός γνώστης του αντικειμένου με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα. Ξεχωρίζω ακόμα τον Αλμπέρ Καρτιέ, ο οποίος ήταν άτυχος και αδικημένος. Εξαιρετικός άνθρωπος και προπονητής. Αυτοί οι 3 ξεχώρισαν χωρίς να υποτιμήσω όμως κανέναν.

ΠτΘ: Κλείνοντας τη συζήτηση μας, οι περισσότεροι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο της Ροδόπης, ανεξαρτήτως του «στρατοπέδου» που βρίσκονται, θεωρούν πως  ο Πανθρακικός είναι η μόνη ομάδα που μπορεί να σταθεί με αξιώσεις σε υψηλές κατηγορίες. Ποια είναι η άποψη σου πάνω σε αυτό το θέμα;
Ν.Μ.:
Συμφωνώ πως είναι έτσι. Πρέπει να ανέβει η ομάδα αρχικά στην Γ΄ Εθνική. Αυτό θα γίνει αν παρουσιαστούμε πιο διαβασμένοι από τα λάθη που έχουν γίνει. Φέτος σίγουρα έγιναν λάθη από όλους μας και πλέον την επόμενη σεζόν να κάνουμε πορεία πρωταθλητισμού. Θέλουμε τον κόσμο στο πλευρό μας με κάθε μέσο γιατί τον έχουμε ανάγκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.