Σαρωσαν τα σχολεια της Θρακης σε πανελληνιο μαθητικο διαγωνισμο

Στην πρώτη δεκάδα το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής

Κάτι παραπάνω από εξαιρετικός είναι ο απολογισμός της παρουσίας σχολείων της περιοχής σε πανελλήνιο διαγωνισμό με τίτλο «Διαστημικές αποστολές» που διοργάνωσε η Ένωση Φυσικών Ελλάδας. 4 γυμνάσια και λύκεια της περιοχής κατέλαβαν 6 από τις 10 πρώτες θέσεις προκαλώντας ιδιαίτερη ικανοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, που εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση.

«Συγχαρητήρια στα Σχολεία μας για τη διάκρισή τους!

Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς για το εμπνευσμένο, πρωτοποριακό και καινοτόμο έργο τους! Συνάδελφοι/σες, μας κάνετε περήφανους!

Συγχαρητήρια στους φερέλπιδες μαθητές και μαθήτριες μας για το διερευνητικό τους πνεύμα και το μεράκι τους! Αγαπητά μας παιδιά, συνεχίστε τον δρόμο της δουλειάς, της δημιουργικής μάθησης και της πρωτοπορίας που επιλέξατε! Οι καρποί που θα δρέψετε θα είναι πολλοί και γλυκείς.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια στους/στις πρωτεύσαντες/σες!

Όλοι ευχόμαστε και θέλουμε να δούμε το πείραμά σας να πραγματοποιείται στο διάστημα και να νιώσουμε μαζί σας περήφανοι/νες που σας έχουμε συναδέλφους και μαθητές/τριες μας» είναι το περιεχόμενο της συγχαρητήριας ανακοίνωσης.
Οι θέσεις που κατέλαβαν στον διαγωνισμό τα σχολεία της περιοχής μας, καθώς και τα προτεινόμενα περάματά τους είναι τα εξής:

Όσο για το περιεχόμενο του διαγωνισμού να σημειωθεί πως οι εργασίες αφορούσαν προτάσεις και σχέδια για μία πειραματική διάταξη που θα ταξιδέψει με τον πύραυλο NEW SHEPARD που θα εκτοξευθεί στην Αμερική και θα οδηγήσει μια κάψουλα με πειράματα στη στρατόσφαιρα, θα μένει εκεί για σύντομο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια θα επιστρέψει στη γη. Η πειραματική διάταξη θα έπρεπε να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις και προδιαγραφές και να υποστηρίζει την πραγματοποίηση ενός καινοτόμου πειράματος που θα βοηθήσει την υλοποίηση διαστημικών ταξιδιών σε άλλους πλανήτες.

Από τις εργασίες, μόνο η 1η θα υλοποιηθεί, οι υπόλοιπες πρώτες 3 θα παρακολουθήσουν δωρεάν ένα καλοκαιρινό Σχολείο στην Αθήνα με τίτλο ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ενώ οι πρώτες 10 θα παρουσιάσουν τις εργασίες τους στην Αθήνα το Σεπτέμβριο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.