Παραρτηματα Σχολων Μαθητειας του ΟΑΕΔ ζητα ο Δημος Μαρωνειας Σαπων

Άμεση προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας ζήτησε από τον Τ. Θεοδωρικάκο ο Ν. Χαριτόπουλος

Την ανάγκη να προκηρυχθούν άμεσα οι θέσεις του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας τόνισε προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Ντίνος Χαριτόπουλος, κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη.

Παράλληλα ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών συνεχίζει τις διεκδικήσεις σε διάφορους τομείς, όπως στο θέμα των Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το οποίο ο Δήμαρχος είχε πρόσφατα τηλεδιάσκεψη με την Γενική Διευθύντρια του Οργανισμού.

Θα κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για τα τραπεζοκαθίσματα ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών

Όπως σημείωσε ο κ. Χαριτόπουλος, κατά τη συνάντησή με τον Υπουργό κ. Θεοδωρικάκο διευθετήθηκαν πολλά θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση μετά τις εξελίξεις του κορωνοϊού.

Ειδικά για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, που συζητήθηκε κατά κόρον στη σύσκεψη, η Δημοτική αρχή Μαρωνείας Σαπών είναι διατεθειμένη να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια.

Για αυτό και είναι διατεθειμένοι να δώσουν στους επαγγελματίες και χώρους, αλλά και μείωση των τιμών, όσο αυτό είναι δυνατό, ώστε να επιβαρυνθούν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Άμεση ανάγκη το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχουν αυτή την περίοδο, και έθεσε ο κ. Χαρίτοπουλος στον Υπουργό, είναι το θέμα της καθυστέρησης της Κοινωφελούς Εργασίας.

Η προκήρυξη για το πρόγραμμα, από το οποίο ο Δήμος περιμένει να πάρει 81 άτομα, δυστυχώς δεν έχει βγει ακόμα, κάτι που σημαίνει πως θα αργήσουν να ενισχύσουν τις υπηρεσίες του.

«Και ενώ βρισκόμαστε εν μέσω καλοκαιριού, δεν έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε τις ανάγκες των συμπολιτών μας σε καθαριότητα, σε πράσινο, σε ηλεκτροφωτισμό» ανέφερε, κάτι που καθυστερεί την επίλυση πολλών προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών.

Σχολές Μαθητείας διεκδικεί ο Δήμος

Τέλος, ένα κοινό αίτημα Δήμου και Επαγγελματιών, για την λειτουργία σχολών Μαθητείας στην περιοχή, προωθείται προς το Υπουργείο.

Πρόσφατα ο κ. Χαριτόπουλος είχε τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Διευθύντρια του ΟΑΕΔ κ. Αθανασία Θεοδωρίδου για το θέμα, μεταφέροντας της το αίτημα να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν παραρτήματα σχολών Μαθητείας στις Σάπες.

Φιλοδοξία τους είναι πως οι δομές αυτές θα έχουν να κάνουν με τις τοπικές ανάγκες, και θα εξυπηρετήσουν τις τοπικές δυνατότητες και τα τοπικά καταστήματα.

Σε αυτό, σημείωσε ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών, έχουν την σύμφωνη γνώμη τόσο της Ένωσης Επαγγελματιών Σαπών, όσο και της ΟΕΒΕΣ αλλά και του Επιμελητηρίου. «Ενωμένοι σαν μια γροθιά προχωρούμε και αυτή τη δυναμική μας διεκδίκηση» ανέφερε.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.