Η πολη αποχαιρετησε τον Νικολαο Σαλπιγγιδη

Διετέλεσε επί χρόνια διευθυντής της ΕΑΣ

Η πόλη αποχαιρέτησε σήμερα τον γεωτεχνικό Νικόλαο(Νίκο) Σαλπιγγίδη, που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, ως διευθυντής, την κραταιά, τις πρώτες μεταπολιτευτικές δεκαετίες, Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης.

Προσηνής, ευγενικός, καταρτισμένος, ως διαρκώς ενημερωνόμενος, και ακούραστα διαλεκτικός ο Νίκος Σαλπιγγίδης μπορούσε να συμβουλεύει και να καθοδηγεί στα αγροτικά επί ώρες.

Παντρεμένος με την Αργυρώ, που υπηρετεί επί χρόνια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, έφεραν στον κόσμο τρία παιδιά, τη  Νίνα, τον Βλάση και τον Μιχάλη, συστήνοντας  μια πραγματικά αξιαγάπητη οικογένεια.

Στην εξόδιο ακολουθία του, που έγινε σήμερα και ακολούθησε το τυπικό του κορωνοϊου, τον αποχαιρέτησε ο βουλευτής Ροδόπης κ. Δημήτρης Χαρίτος, ο οποίος στη σελίδα του στο fb αναφέρθηκε στο γεγονός της απώλειας  του Νίκου Σαλπιγγίδη, γράφοντας μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα :

«Αποχαιρέτησα σήμερα ένα φίλο και σύντροφο από τα νεανικά μου χρόνια, τον Νίκο Σαλπιγγίδη. Στον επικήδειο που είχα την τιμή να εκφωνήσω, εκπροσωπώντας όλους τους συντρόφους και φίλους, αναφέρθηκα στο μεγάλο κενό που αφήνει σε όλους μας η απώλειά του. Η απώλεια ενός σεμνού και αφοσιωμένου συντρόφου στις αξίες της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας. Ενός απλού στρατιώτη αφιερωμένου μέχρι τέλους στην υπόθεση της Αριστεράς. Ενός εξαίρετου επιστήμονα Γεωτεχνικού, που κόσμησε την τοπική κοινωνία και υπηρέτησε με πάθος τον αγροτικό κόσμο. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο, είναι το χαμόγελο με το οποίο αντιμετώπιζε τη ζωή[…]

Καλό σου ταξίδι, σύντροφε!».

Με τη σειρά μας, εκφράζοντας τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του, τη σύζυγό του Αργυρώ και τα παιδιά του,  Νίνα, Βλάση και Μιχάλη, ευχόμαστε Όλα καλά και δίκαια και ελεύθερα στη «νέα του πατρίδα» ο Νικόλας να τα βρει…

«Καλή πατρίδα, σύντροφε!!!», δεν λέγαν;

Παρατηρητής της Θράκης

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.