Θα επιστρεψει στα χρονια της αιγλης το Τουριστικο Περιπτερο Ιμερου;

Σύντομα αναμένεται η δημοπρασία τόσο για το τουριστικό όσο και για τα καταλύματα στο Δενδράκι στις Σάπες

Ελπίδα ότι θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά από φέτος

 
Τα χρόνια της εγκατάλειψής του δείχνει το τουριστικό Περίπτερο Ιμέρου, το οποίο ο Δήμος Μαρωνείας Σαπών ελπίζει πως σύντομα θα αποκτήσει ζωή, προωθώντας την δημοπράτησή του ώστε να αξιοποιηθεί, ακόμα και φέτος το καλοκαίρι.
 
Αυτό όμως είναι μόνο το πρώτο βήμα, μιας και ο πλειοδότης θα πρέπει να κάνει εκτεταμένες επισκευές στο χώρο, που λόγω της χρόνιας εγκατάλειψής του, παραμένει κενός και εγκαταλελειμμένος, με αποτέλεσμα να έχει γίνει στόχος βανδαλισμού.
 

Ο επισκέπτης θα συναντήσει σπασμένα τζάμια σε όλη σχεδόν την πρόσοψη του κτιρίου, εκτεταμένες ζημιές, σκουπίδια, πεσμένους σοβάδες και υγρασία στους τοίχους, εικόνες που δεν έχουν καμία σχέση τόσο με το παρελθόν, όσο και με την εικόνα που θέλει ο Δήμος για την παραλιακή του ζώνη.
 
Αντίστοιχη είναι και η κατάσταση του εξωτερικού περιβάλλοντα χώρου, με σκουριασμένες κούνιες, σπασμένα τζάμια, και ενώ ο χώρος έχει καθαριστεί, σίγουρα η λειτουργία του Περιπτέρου θα μπορέσει να δώσει ένα άλλο αέρα στην περιοχή.
 

Βέβαια μάλλον θα χρειαστεί να ληφθεί υπόψη και η ισχύουσα κατάσταση, μιας και η πανδημία του κορωνοϊού έχει επηρεάσει και την τουριστική κίνηση, αλλά αναμένεται να επηρεάσει και την προσέλευση στις παραλίες.
 
To τουριστικό περίπτερο Ιμέρου, είναι συνολικής έκτασης τριακοσίων εβδομήντα επτά τετραγωνικών μέτρων.
 

Στο ισόγειο, έχει αίθουσα πελατών εμβαδού 162,38 τ.μ., κουζίνα εμβαδού 34,20 τ.μ., λάντσα εμβαδού 13,69 τ.μ., αποχωρητήρια εμβαδού 22,08 τ.μ., καθώς και Μπαρ εμβαδού 12,40 τ.μ.
 
Εξωτερικά, ο χώρος περιλαμβάνει αίθουσα πελατών εξώστη 197,50 τ.μ., καθω΄ς και υπαίθριο χώρο τραπεζοκαθισμάτων εμβαδού 140,53 τ.μ.
 

Προχωρά και ο διαγωνισμός για το Δενδράκι

 
Παράλληλα σύντομα αναμένεται να ξεκινήσει και ο διαγωνισμός για το τουριστικό Περίπτερο στη θέση Δενδράκι, στις Σάπες, το οποίο επίσης έχει αποτελέσει πληγή για την περιοχή λόγω της εγκατάλειψής του, που θα εκμισθωθεί μαζί με τα παρακείμενα ενοικιαζόμενα δωμάτια αλλά και τα καταλύματα καταφυγίων στα Κασσιτερά.
 

Το Τουριστικό περίπτερο στη θέση “Δεντράκι” είναι ένα κτίριο συνολικής καλυπτόμενης επιφάνειας 428 τ.μ. και στο ισόγειο περιλαμβάνει χώρο εστιατορίου, το καθιστικό, ένα γραφείο ,WC, για το προσωπικό και τους πελάτες, και κουζίνα.
 
Τα τουριστικά ενοικιαζόμενα δωμάτια στη θέση “Δεντράκι” Σαπών: είναι κτίριο συνολικού εμβαδού 358,08 τ.μ. που αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο.
 
Το κτίριο έχει στο ισόγειο τρία μονόχωρα στούντιο των δυο ατόμων με ένα WC και εξώστη το κάθε ένα, και άλλα τρία μονόχωρα στούντιο των δυο ατόμων με ένα WC και εξώστη το κάθε ένα στον πρώτο όροφο, καθώς και δυο δίκλινα δωμάτια με εγκατάσταση μικρής κουζίνας, ένα WC και εξώστη το κάθε ένα.
 

Τα καταλύματα καταφυγίων στα Κασσιτερά είναι ξενοδοχείο – συγκρότημα πέντε ισογείων ξύλινων κατασκευών – κτιρίων, με μία κοινόχρηστη αίθουσα 35 τ.μ. που αποτελείται από ένα ενιαίο χώρο καθιστικό και τραπεζαρία, τρία ξύλινα κτίρια  33,63 τ.μ. το κάθε ένα με ημιυπαίθριο χώρο και ένα κιόσκι.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.