Χωρις προβληματα η πρωτη μερα επιστροφης στα θρανια στην Κομοτηνη

Μαίρη Κοσμίδου: «Δεν ξεπέρασε το 40% ο αριθμός των απόντων»

Πολύ καλά πήγε η πρώτη μέρα της επιστροφής στα θρανία για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου στην Ροδόπη, τη Δευτέρα 11 Μαΐου, με την πλειοψηφία να δίνει το παρόν στο σχολείο, σύμφωνα με την Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μαίρη Κοσμίδου.

Να θυμίσουμε πως οι σχολικές αίθουσες έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μεγιστοποιείται η απόσταση μεταξύ των μαθητών στο πλαίσιο του εφικτού, δηλαδή ένας μαθητής ανά θρανίο, ενώ ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός μαθητών ανά σχολική αίθουσα ορίζεται στους 15.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και στα σχολεία της Ροδόπης οι τάξεις να γίνονται εκ περιτροπής, και έτσι τη Δευτέρα προσήλθαν οι μισοί μαθητές, ενώ την Τρίτη θα προσέλθουν οι άλλοι μισοί.

Όπως σημείωσε η κ. Κοσμίδου, η πρώτη μέρα πήγε πολύ καλά, με τους μαθητές να προσέρχονται στην τάξη τηρώντας όλες τις εγκυκλίους, με τα σχολεία να είναι έτοιμα με την τήρηση των αποστάσεων και παροχή απολυμαντικών.

Η προσέλευση, σημείωσε ήταν πολύ ικανοποιητική, με κάποια σχολεία να αγγίζουν το 100% των μαθητών, ενώ σε άλλα υπήρχαν απόντες, σε διαφορετικά ποσοστά ανάλογα με τη μονάδα. Παρόλα αυτά σε κανένα σχολείο, σύμφωνα με την κ. Κοσμίδου ο αριθμός των απόντων δεν ξεπέρασε το 40%.

Βέβαια πιο ξεκάθαρη εικόνα θα υπάρχει μετά και τα μαθήματα της Τρίτης, όταν και οι άλλο μισοί μαθητές θα προσέλθουν στην τάξη και θα υπάρξει συνολικότερη εικόνα

«Επισκέφτηκα τα σχολεία, επιβεβαίωσα ότι καθαρίζονται δύο φορές την ημέρα, μετακινήθηκαν οι καθαρίστριες για την εξυπηρέτηση των Λυκείων, οπότε δεν υπήρχε κανένα θέμα» τόνισε η Προϊσταμένη για να διαβεβαιώσει πως η Διεύθυνση Εκπαίδευσης θα συνεχίσει να λαμβάνει τα μέτρα προστασίας που χρειάζονται, ενώ έχει δεχτεί και δωρεές, όπως αυτή του Δήμου Κομοτηνής τη Δευτέρα.

«Αυτή την εβδομάδα ξεκινάμε, θα δούμε τι προβλήματα μπορεί να υπάρχουν, και θα προετοιμαστούμε και για την επόμενη ημέρα» σημείωσε η κ. Κοσμίδου, μιας και από την επόμενη Δευτέρα ξεκινούν τα μαθήματα οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και οι τάξεις του Γυμνασίου.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.