Τα μπανια του λαου…

Απαρατήρητα

Τον λες και καλοκαιρινό, σχεδόν, τον καιρό που έφερε μαζί της η έλευση της νέας εβδομάδας, μιας και το πρωινό της Δευτέρας, πέραν από ηλιόλουστο ήταν και θερμότατο.
 
Τι και αν ο όρος «καλοκαιρινός» χρησιμοποιείται από την γράφουσα, εν είδει υπερβολής, το ρεπορτάζ του Σαββατοκύριακου που αφήσαμε πίσω μας, επιβεβαιώνει ότι έχει βάση, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι συμπολίτες μας, που έκαναν τις πρώτες τους βουτιές.
 
Το είδαμε άλλωστε το σκηνικό των παραλιών που δειλά δειλά καλωσόρισαν τους πρώτους λουόμενους και στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, το είδαμε και στην παραλιακή ζώνη τόσο του Δήμου Κομοτηνής, όσο και του Δήμου Μαρωνείας- Σαπών.
 
Δεν ήταν σίγουρα πολλοί, αλλά δεν ήταν και λίγοι οι συμπολίτες μας που έσπευσαν στις παραλίες το Σαββατοκύριακο, όχι απαραιτήτως για μπάνιο αλλά και για να χαρούν τον ήλιο και την θάλασσα μετά από 45 και πλέον ημέρες εγκλεισμού.
 
Πάντως η ΕΜΥ «προειδοποιεί» για απότομη αύξηση της θερμοκρασίας, κατά την διάρκεια της εβδομάδας, με μέγιστη θερμοκρασία που θα αγγίξει και τους 30 βαθμούς κελσίου, το προσεχές Σαββατοκύριακο.
 
Τι και αν το νερό όπως μας είπαν όσοι το «τόλμησαν» είναι ακόμα κρύο, οι γενναίοι, ένεκα και της καραντίνας πολλαπλασιάστηκαν και αν κρίνουμε από τις διαθέσεις που εκφράζονται θα πολλαπλασιαστούν και τις επόμενες ημέρες. Ν.Β

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.