Συγκληθηκε μεσω τηλεδιασκεψης το Συντονιστικο Οργανου Πολιτικης Προστασιας ΠΕ Ροδοπης

«Στόχος η ετοιμότητα του μηχανισμού τη νέα αντιπυρική περίοδο», σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Νίκο Τσαλικίδη

Με στόχο τον συντονισμό δράσης κατά τη νέα αντιπυρική περίοδο, συγκλήθηκε σήμερα Δευτέρα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης (ΣΟΠΠ).

Τις εργασίες της διάσκεψης συντόνισαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νικόλαος Τσαλικίδης, ο Προϊστάμενος  Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Ροδόπης Δημήτρης Παπαλεξίου ενώ συμμετείχαν, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, Οργανισμών, των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κοινωνικών, εθελοντικών φορέων και εμπλεκόμενων υπηρεσιών

«Στο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας που συγκλήθηκε σήμερα με θέμα, την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, στόχος μας είναι η ετοιμότητα του μηχανισμού, με σχέδιο δράσης και πρόληψης, τη νέα αντιπυρική περίοδο. Τα δάση μας είναι φυσικό αγαθό ανυπολόγιστης αξίας, γι’ αυτό η προστασία και η διατήρηση τους είναι καθήκον, υποχρέωση και προτεραιότητα για κάθε κοινωνικό σύνολο και κάθε πολίτη ξεχωριστά. Τα δάση μας είναι πηγή ζωής, πρέπει να τα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού και να φροντίζουμε για τη διατήρηση, βελτίωση και επέκτασή τους» τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την τοποθέτησή του, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ροδόπης κ. Τσαλικίδης. Ο ίδιος εξήρε για μια ακόμη φορά, την ενεργή συμμετοχή εθελοντών και εθελοντικών ομάδων στο ΣΟΠΠ αλλά και την έμπρακτη υποστήριξή τους σε δράσεις που αφορούν την πολιτική προστασία.

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος, ο Δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «Γευσιγνωσία» του δήμου Κομοτηνής Θέμης Τζενετίδης, καθώς επίσης εκπρόσωποι  ΔΕΔΔΗΕ,  του ΕΚΑΒ, της Διεύθυνσης της Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜΘ, Ροδόπης και Κομοτηνής, της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, του Στρατού, της 4Ης ΕΜΑΚ, του Λιμενικού Σώματος, της Εγνατίας Οδού Α.Ε, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, υπηρεσιακοί παράγοντες των ΟΤΑ Ιάσμου και Αρριανών, του παραρτήματος Κομοτηνής του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού , του Συλλόγου Ατόμων Με Αναπηρία και Φίλων «Περπατώ» , του Σωματείου ΑΜΕΑ ΠΕ Ροδόπης, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κομοτηνής κ.α.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.