Ημερα της Μητερας: Ημερα αποδοσης τιμης και ευχαριστιας

Με το σύνθημά ότι «η μητέρα είναι το πρόσωπο που έχει κάνει τα περισσότερα για τον καθένα από οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο», καθιερώθηκε η δεύτερη Κυριακή του Μαΐου ως παγκόσμια ημέρα της μητέρας.

Στην πατρίδα μας η μέρα της μητέρας είναι συνδεδεμένη με την γιορτή της Υπαπαντής, μάλιστα αρχικά είχε καθιερωθεί ως η ημέρα της μητέρας στην Ελλάδα, όταν η Παναγία Μάνα πηγαίνει το παιδί στην Εκκλησία για να πάρει ευχή και ταυτόχρονα με την δημόσια εμφάνισή Της γίνεται, εκτός από μητέρα του παιδιού Της και μητέρα όλου του κόσμου. Μας δίνει την δυνατότητα να προστρέχουμε σ΄Αυτήν ως μάνα. Να ζητούμε τη βοήθειά Της, τις μεσιτείες Της, να τρέχουμε και εμείς σαν μικρά παιδιά στην αγκαλιά Της για να παρηγορηθούμε. Όλοι, σύμφωνα με την δική μας παράδοση και αυτοί ακόμη που στερούνται την μητρότητα, έχουν την δική τους μάνα την Παναγία.
Ημέρα της Μητέρας, μια μέρα τιμής στο ιερό πρόσωπο της μάνας που δεν θα ήταν υπερβολή  να τιμάται ακόμα και κάθε μέρα.

Μέσα στις δυσκολίες των καιρών μας, κάθε γυναίκα που γίνεται μητέρα αξίζει την εκτίμηση και την στήριξη όλων. Χάρη σ αυτήν ένας νέος άνθρωπος προχωράει τη ζωή μπροστά και είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο της ανθρωπότητας.

Χρόνια Πολλά,

με την ευχή, η  Παναγία μας, η μητέρα όλου του κόσμου, να φωτίζει και να ενδυναμώνει όλες τις μανούλες σε ένα κόσμο με κατανόηση και στήριξη της μητρότητας από την πολιτεία, από όλους μας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.