Εξ αποστασεως η εξεταστικη για το συνολο των τμηματων του ΔΠΘ

Στις 22 Ιουνίου η έναρξή της σύμφωνα με την απόφαση της Συγκλήτου – Παράταση του ακαδημαϊκού έτους έως τις 30/8 όπου απαιτηθεί

Στις 22 Ιουνίου και εξ αποστάσεως θα ξεκινήσει η εξεταστική για το σύνολο των τμημάτων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που έλαβε η Σύγκλητος του Ιδρύματος, κατά τη χθεσινή της συνεδρίαση.
 
Σύμφωνα με την αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΔΠΘ κ. Ζωή Γαβριηλίδου η Σύγκλητος κατέληξε στην λύση της εξ αποστάσεως διενέργεια εξεταστικής λαμβάνοντας υπόψιν το σύνολο των μέτρων για την προστασία φοιτητών και ακαδημαϊκού προσωπικού.
 
Σύμφωνα με την απόφαση η εξεταστική θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου, δεδομένου ότι η αποστολή των συγγραμμάτων από πλευράς των εκδοτικών οίκων θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιουνίου, ενώ για τα τμήματα εκείνα που έχουν εργαστήρια, έχει αποφασιστεί η παράταση του ακαδημαϊκού εξαμήνου έως και τις 31 Αυγούστου, ούτως ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν κανονικά και τις εξετάσεις τους, εφόσον απαιτηθεί.
 
Κάθε τμήμα θα είναι αρμόδιο να προσδιορίσει πόσες εβδομάδες θα χρειαστεί για την κάλυψη των αναγκών της εξεταστικής περιόδου, αλλά και για τους τρόπους εξέτασης, που μπορεί να ποικίλουν, από προφορικές εξετάσεις ολιγομελών τμημάτων δια μέσου της διαθέσιμης πλατφόρμας, είτε γραπτά δια μέσου του e- class, είτε ακόμα και με τη κατάθεση απαλλακτικών εργασιών.
 
Κλείνοντας η κ. Γαβριηλίδου έκανε σαφές πως για τα τμήματα που έχουν εργαστήρια μπορούν από 25 Μαΐου να ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ μελετάται ο καταλληλότερος τρόπος ενημέρωσης φοιτητών των τμημάτων αυτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, ούτως ώστε να επιστρέψουν εγκαίρως, δεδομένης και της υποχρεωτικής 14ήμερης καραντίνας στην οποία θα πρέπει να τεθούν εφόσον ταξιδέψουν.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.