Ο χαρτης της Pre League στην οποια θα συμμετεχει η Αθλητικη Ενωση Κομοτηνης

Η νέα κατηγορία θα περιλαμβάνει ομάδες από την Ορεστιάδα μέχρι την Καλαμάτα

Όλα δείχνουν πως τη νέα σεζόν η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής θα εκπροσωπεί την πόλη μας σε όλο το πανελλήνιο σε μία κατηγορία που θα λειτουργεί ως προθάλαμος της Volleyleague.  Με αυτόν τον τρόπο ανταμείβονται πλήρως οι κόποι των ανθρώπων της ομάδας, που έχουν καταφέρει να βάλουν την πόλη μας στον βολεϊκό χάρτη και να κερδίσει τον σεβασμό όλων.

Οι 8 ομάδες που θα καλύψουν τις πρώτες θέσεις θα είναι 4 από τον Βόρειο Όμιλο και 4 από τον Νότιο Όμιλο, όσες βρίσκονται στις θέσεις 2-5 των μέχρι στιγμής βαθμολογιών (με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει συνέχιση). Συνεπώς από τον Βόρειο Όμιλο ΑΕ Κομοτηνής, Άθλος Ορεστιάδας, Πιερικός και Αριστοτέλης Σκύδρας είναι οι 4 ομάδες, αντίστοιχα από τον Νότιο Όμιλο οι 4 ομάδες είναι ο Πανερυθραικός, η Καλαμάτα, ο Αιγιαλέων και ο Πανιώνιος.

Για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 10 ομάδων θα πρέπει να παρθεί η τελική απόφαση από την Volley League για τον αν θα υπάρξει υποβιβασμός ομάδων. Σε αυτή την περίπτωση Ελπίδα Αμπελοκήπων και Εθνικός Αλεξανδρούπολης φαντάζει πιθανότερο να είναι οι δύο ομάδες αυτές, οι οποίες θα συμπληρώσουν την δεκάδα, με βάση την βαθμολογική συγκομιδή που υπήρχε μέχρι την διακοπή.

Αν τελικώς η Volley League αποφασίσει να μην υποβιβασθεί κανένας φέτος, που είναι και το πιο πιθανό, τότε τα δύο εισιτήρια θα πάρουν οι 6οι των δύο ομίλων της Α2 Ανδρών, δηλαδή ο Άρης Θεσσαλονίκης από τον Βόρειο Όμιλο και Κέρκης Σάμου από τον Νότιο Όμιλο.

Εφόσον κάποιες ομάδες δεν δεχθούν για τους δικούς τους λόγους να λάβουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα της Pre League, δεν θεωρείτε απίθανο να γίνουν προτάσεις και σε ομάδες της Α2 Ανδρών χαμηλότερα βαθμολογικά. Προϋπόθεση πάντα κάποια ή καποιες από τις προαναφερθείσες ομάδες να δηλώσουν αδυναμία και να μην συμμετάσχουν.

Βέβαια υπάρχει και ένα ακόμα τρίτο σενάριο για την φετινή Pre League, αυτό των 12 ομάδων. Το σενάριο αυτό θα προκύψει εφόσον υποβιβασθούν Ελπίδα Αμπελοκήπων και Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Άρης με τον Κέρκη Σάμου δείξουν «ζεστοί» στο να συμμετέχουν, το κυνηγήσουν και τελικά το πετύχουν, ανεβάζοντας και το επίπεδο του πρωταθλήματος και τον αριθμό των ομάδων.

Μάλιστα αποτελεί κοινό μυστικό πως οι διοικούντες των συμμετεχουσών ομάδων επιδιώκουν να δώσουν μεγάλη αίγλη στη νέα κατηγορία μέσω καινοτόμων δράσεων.

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.