Δ. Χαριτου: Αναγκαια η επανεξεταση της λειτουργιας νεου υποκαταστηματος της Εθνικης Τραπεζας στην ΠΕ Ροδοπης

Επιστολή του βουλευτή Ροδόπης προς τον υπ. Οικονομικών

Το ζήτημα επανεξέτασης της λειτουργίας νέου υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας στη Κομοτηνή έθεσε με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου. 

Ο κ. Χαρίτου αναφέρει ότι η μεγάλη προσέλευση του κόσμου και οι ατελείωτες ουρές που σχηματίζονται στο κατάστημα της ΕΤΕ Κομοτηνής καθιστά αδύνατη την τήρηση των μέτρων προστασίας και των αναγκαίων αποστάσεων, εκθέτοντας τους πολίτες και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες σε προφανείς κινδύνους.

Η επιστολή του βουλευτή Ροδόπης:

«Κύριε Υπουργέ,

Μπαίνοντας στη δεύτερη φάση της πανδημίας και στην σταδιακή άρση των περιορισμών οι πολίτες απευθύνονται όπως είναι φυσικό και στα Τραπεζικά Ιδρύματα προκειμένου να διεκπεραιώσουν τις συναλλαγές τους. Η μεγάλη προσέλευση που παρατηρείται έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται ατέλειωτες «ουρές» στις οποίες η τήρηση των μέτρων προστασίας και απόστασης είναι αδύνατη, με συνέπεια όσοι προσέρχονται και ιδίως οι ηλικιωμένοι  και οι ευπαθείς ομάδες που αναμένουν τις συντάξεις τους να καταταλαιπωρούνται και να εκτίθενται σε προφανείς κινδύνους.

Η άσχημη αυτή κατάσταση ήταν διογκωμένη και πριν από την πανδημία στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδας που βρίσκεται στην Κομοτηνή, λόγω της απόφασης της ΕΤΕ  να εξυπηρετεί από αυτό  τους κατοίκους και όλων των άλλων μεγάλων Δήμων, δηλαδή την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. Την ίδια στιγμή που ταυτόχρονα εξυπηρετεί και πλήθος δημόσιων υπηρεσιών και φορέων που  βρίσκονται στην  Κομοτηνή αφού αποτελεί έδρα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Η κατάσταση αυτή επιβαρύνθηκε δυστυχώς από τα πρόσθετα  προβλήματα που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας και από το γεγονός ότι  οι  υπάλληλοι της τράπεζας συνεχίζουν να παρέχουν εκ περιτροπής την εργασία τους για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας. Ενώ σας είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί να συναλλαχθεί ηλεκτρονικά λόγω της ηλικιακής και πληθυσμιακής σύνθεσης ιδιαίτερα στην περιοχή μας. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να δημιουργούνται ντροπιαστικές εικόνες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του τραπεζικού καταστήματος της ΕΤΕ  και τεράστιο υγειονομικό πρόβλημα για όλους.

Οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις που λαμβάνονται οφείλουν να δοκιμάζονται να αξιολογούνται και να κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Να συνυπολογίζουν και απρόβλεπτες καταστάσεις που ενδεχόμενα να προκύπτουν όπως η περίπτωση της  πανδημίας. Αυτό ισχύει και για την απόφαση που έλαβε η ΕΤΕ να κλείσει το υποκατάστημα που υπήρχε στο Δήμο Σαπών και κάλυπτε μια ευρύτερη περιοχή και να  διατηρήσει   μόνο το κατάστημα στην Κομοτηνή.  Ενώ  όφειλε να λάβει υπόψιν  όλες τις παραμέτρους που προαναφέρθηκαν και τα προβλήματα που δημιουργούνται  ως πιστωτικό ίδρυμα που στους σκοπούς του είναι να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον.

Ως εκ τούτου σας ζητώ να αξιολογήσετε εκ νέου την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί  και λόγω της πανδημίας και να επανεξετάσετε την δυνατότητα  λειτουργίας ενός ακόμα υποκαταστήματος της ΕΤΕ  στην  Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.