Υπουργειο Παιδειας και Δημοι σε στενη συνεργασια για την ευρυθμη επαναλειτουργια των εκπαιδευτικων δομων

Καθαρισμός και εξοπλισμός με το απαραίτητο υλικό τα σημεία «κλειδιά»

Οι προϋποθέσεις και τα αναγκαία μέτρα προστασίας και πρόληψης για τη δια ζώσης επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκης Κεραμέως, της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, της Γενικής Γραμματέως Αναστασίας Γκίκα και των εκπροσώπων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε διαδοχικές τηλεδιασκέψεις που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο.

Δύο ήταν τα βασικά θέματα που εθίγησαν από την ηγεσία του Υπουργείου:

1. Εξοπλισμός εκπαιδευτικών δομών με το απαραίτητο υλικό. Ένα πρώτο σημαντικό κύμα αντισηπτικών αλκοολούχων διαλυμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές μονάδες που θα επαναλειτουργήσουν έχει αποσταλεί από το Υπουργείο Παιδείας προς τους Δήμους, και έχει ήδη παραληφθεί από τους περισσότερους από αυτούς. Οι Δήμοι διανέμουν, με τη σειρά τους, τα αντισηπτικά διαλύματα σε κάθε εκπαιδευτική μονάδα που πρόκειται να επαναλειτουργήσει, βάσει του πίνακα κατανομής που τους έχει κοινοποιηθεί. Οι εκπαιδευτικές δομές εξοπλίζονται επιπλέον κατά τα συνήθη από τις Σχολικές Επιτροπές με όλο το αναγκαίο υλικό, όπως κρεμοσάπουνα, χειροπετσέτες, κάδους, καθαριστικά και λοιπά αντισηπτικά.

2. Καθαρισμός. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών δομών δύο φορές την ημέρα, και κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά το πέρας του ωραρίου. Θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες από τον ΕΟΔΥ σχετικά με τον καθαρισμό των εκπαιδευτικών μονάδων. Η κατανομή του προσωπικού για τον καθαρισμό θα γίνει υπ' ευθύνη των Δήμων.

Η Υπουργός επεσήμανε τον καίριο ρόλο των Δήμων στην επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών δομών και συνεχάρη τους Δημάρχους για την άμεση ανταπόκριση στις πρωτόγνωρες συνθήκες, ενώ τους ευχαρίστησε για την άριστη συνεργασία τους με το Υπουργείο Παιδείας στην κατεύθυνση της εύρυθμης επαναλειτουργίας των δομών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.