Δυναμικη, παρα τη βροχη, η διαμαρτυρια των επαγγελματιων της εστιασης και του καφε στην Κομοτηνη (+Gallery)

Δεκάδες Άδειες Καρέκλες κατέκλυσαν την κεντρική πλατεία της Κομοτηνής το απόγευμα της Τετάρτης

Με Άδειες Καρέκλες γέμισε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Μαΐου η κεντρική πλατεία της βροχερής Κομοτηνής, με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων καφέ και εστίασης της πόλης μας να συμμετέχουν στην πανευρωπαϊκή συμβολική διαμαρτυρία των επαγγελματιών της εστίασης και του τουρισμού “Empty Chairs”.
 

Με μεγάλη συμμετοχή επαγγελματιών η δράση Άδειες Καρέκλες στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής

Δημοσιεύτηκε από Παρατηρητής της Θράκης στις Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

 
 
Πολλοί ήταν οι επαγγελματίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εκπροσώπων των Σωματείων Καφεποτοπωλών και Ζυθεστιατόρων Νομού Ροδόπης, τοποθετώντας στην κεντρική πλατεία μία καρέκλα από το κατάστημά τους, συμβολίζοντας όλους τους κρίκους της επισιτιστικής αλυσίδας που πλήττονται από την έλλειψη μέτρων για την επιβίωση του κλάδου.
 
Για τα προβλήματα και τα αιτήματά τους μίλησαν, εκπροσωπώντας τα δύο Σωματεία, ο κ. Σπύρος Θυμυκιώτης από το σωματείο Καφεποτοπωλών και ο κ. Ανέστης Βαφειάδης από το σωματείο Ζυθεστιατόρων.
 
 
 
Συμπαράσταση στην προσπάθειά των επαγγελματιών εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνης Γραβάνης, που μίλησε και για τις προτάσεις του Επιμελητηρίου.
 
 
 
Στην οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης κ. Νίκος Αγγελίδης.
 
 
 
Την ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα τόνισε η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής κ. Κική Κωνσταντινίδου.
 
 
 
Να πάρει άμεσα μέτρα ανακούφισης κάλεσε την κυβέρνηση ο Βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Χαρίτου.
 
 
 
Την πεποίθηση πως η κυβέρνηση θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα και θα στηρίξει τους επαγγελματίες της εστίασης εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κ. Γιάννης Βεζυριαννίδης.
 
 
 
Αποφασισμένος να στηρίξει όσους πλήττονται, με όποια δυνατότητα δοθεί στο Δήμο και από την κυβέρνηση, δήλωσε ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιάννης Γκαράνης.
 
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.