Κομοτηνη και Ξανθη μεταφερουν στον δρομο την πρωτοβουλια “Support Art Workers”

Συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική ημέρα δράσης για την στήριξη των ανθρώπων της τέχνης

Μέσα σε λίγες μέρες η Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες “Support Art Workers” έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια αυθόρμητη, συσπειρωτική αντίδραση στην απαξίωση των εργαζομένων της Τέχνης, αλλά και του Πολιτισμού συνολικά. Μέσα από μια απλή διαδικτυακή πράξη κατάφεραν να δώσουν ορατότητα στα προβλήματα του κλάδου της τέχνης.

Ωστόσο πολλοί εργαζόμενοι έχουν αναγκαστεί να αναστείλουν όλες τις εργασίες τους επ’ αόριστον, ενώ το επίδομα των 800 ευρώ, ακόμα και μετά από τις κινητοποιήσεις, δεν καλύπτει το σύνολο των αναγκών τους. Γι’ αυτό οι καλλιτέχνες κάνουν το επόμενο βήμα και μεταφέρουν στον δρόμο τη συνέχεια της μάχης τους για ουσιαστικότερα μέτρα στήριξης, κηρύττοντας την αυριανή μέρα, Πέμπτη 7 Μαΐου, ως πανελλαδική ημέρα δράσης για τους εργαζόμενους της τέχνης.

Συλλογική φωτογραφία έξω από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Στο πλαίσιο αυτής της πανελλαδικής δράσης συμμετέχουν η Κομοτηνή και η Ξάνθη μέσα από διαφορετικές κινητοποιήσεις που καλούν τον κόσμο να στηρίξει το κίνημα “Support Art Workers”.

Έτσι στην Κομοτηνή, ο σπουδαστής Χρήστος Δαλκυριάδης καλεί τους ανθρώπους της τέχνης να συγκεντρωθούν μπροστά από το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, αύριο στις 5 το απόγευμα, και να βγάλουν μια συλλογική φωτογραφία για να προωθήσουν το ηχηρό μήνυμα #SuppportArtWorkers σαν πόλη.

Κάλεσμα σε κοινή δράση στην κεντρική πλατεία Ξάνθης

Στην Ξάνθη η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες»,  πραγματοποιεί τη δική της δράση στην Κεντρική Πλατεία, στις 7 το απόγευμα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την προστασία της δημόσιας υγείας. Καλούν όλους τους συναδέλφους αλλά και το κοινό της πόλης να παρευρεθούν, ενδυναμώνοντας τη δράση και στηρίζοντας τα αιτήματά τους.

Η «Πρωτοβουλία Εργαζομένων στις Τέχνες-Ξάνθης»,  συγκεντρώνεται σε μια ειρηνική διαμαρτυρία στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχουν δημιουργηθεί και σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να υποκαταστήσει τα υπάρχοντα Σωματεία, που βρίσκονται σε διάλογο με τους φορείς. «Η τέχνη, η καλλιτεχνική δημιουργία, ο πολιτισμός δεν είναι το χόμπι μας αλλά η δουλειά μας», τονίζεται στην ανακοίνωση τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.