Εσεις παιζατε ομαδικα παιχνιδια στις γειτονιες της Θρακης;

Έρευνα από το ΤΕΕΠΗ του ΔΠΘ

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα” του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης και την υποστήριξη του Δήμος Αλεξανδρούπολης υλοποιεί έρευνα στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Θράκης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.
 
Η έρευνα αποσκοπεί στην ανάδυση της προφορικής μνήμης μέσω της καταγραφής της προσωπικής ιστορίας των ατόμων για τα ομαδικά παιχνίδια στις γειτονιές της Θράκης.
 
Οι συντάκτες της έρευνας προσκαλούν τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώσουν ένα διαδικτυακό ερωτηματολόγιο και να αποτυπώσουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με τα ομαδικά παιχνίδια που επέλεγαν να παίξουν ως παιδιά. Σημαντική θα ήταν η συμβολή των ενδιαφερομένων στην έρευνα με την αφήγηση μιας προσωπικής ιστορίας παιχνιδιού, όπως την ανακαλεί στη μνήμη του ο καθένας.
 
«Καλούμε να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο όσοι παίζανε ομαδικά παιχνίδια στις γειτονιές της Θράκης» τονίζουν οι συντάκτες.
 
Μα σημειωθεί ότι το ερωτηματολόγιο συμπληρώνεται ανώνυμα και τα δεδομένα θα αξιοποιηθούν αποκλειστικά για επιστημονικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
 
Info
Την έρευνα θα τη βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
 
https://forms.gle/6GnMjAWUK6iZfUsq8
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.