Ακομα ενα απορριμματοφορο με γερανο θα προμηθευτει ο Δημος Κομοτηνης

Για την ορθότερη αποκομιδή απορριμμάτων από τους υπόγειους κάδους
Στην προμήθεια απορριμματοφόρου με υδραυλικό γερανό, εκτιμώμενης Αξίας 161.000 ευρώ θα προχωρήσει ο Δήμος Κομοτηνής, ώστε να ενισχύσει την αποκομιδή σκουπιδιών από τους ημιυπόγειους κάδους.
 
Το απορριμματοφόρο θα είναι τύπου πρέσας τουλάχιστον 16 κ.μ. σύμμεικτων απορριμμάτων με υδραυλικό γερανό ανύψωσης ημιυπόγειων κάδων 1,5 κ.μ. και 3 κ.μ. τουλάχιστον. 
 
Ο στόλος αποκομιδής απορριμμάτων του Δήμου διαθέτει μόνον ένα απορριμματοφόρο με υδραυλικό γερανό το οποίο δεν επαρκεί για την κάλυψη του συνόλου των ημιυπόγειων κάδων της επικράτειας του Δήμου. Επίσης σε περίπτωση έκτακτης ακινητοποίησης του μοναδικού απορριμματοφόρου με υδραυλικό γερανό δεν θα είναι δυνατή η αποκομιδή των 30 και πλέον ημιυπόγειων κάδων με άριστο περιβαλλοντικά τρόπο με αποτέλεσμα λόγω της υπερπλήρωσης των κάδων να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία.
 
Για αυτό και ο Δήμος προχώρησε στην προμήθεια ακόμα ενός τέτοιου απορριμματοφόρου, που θα αποτελείται από πλαίσιο και υπερκατασκευή και θα έχει σύστημα συμπιέσεως των απορριμμάτων τύπου πρέσας, θα είναι κατάλληλο για τη φόρτωση απορριμμάτων, και θα πληροί όλες τις υπάρχουσες διατάξεις.
 
Θα έχει πλήρη ηλεκτρική εγκατάσταση φωτισμού και σημάτων για την κυκλοφορία, σύμφωνα με τον ισχύοντα Κ.Ο.Κ., θα είναι εφοδιασμένο με τους απαραίτητους προβολείς, προβλεπόμενους καθρέπτες, φωτιστικά σώματα, ηχητικά σήματα και ηχητικό σύστημα επικοινωνίας των εργατών με τον οδηγό, δύο περιστρεφόμενους φάρους και ηλεκτρική εγκατάσταση για νυχτερινή αποκομιδή απορριμμάτων και στο πίσω μέρος της πόρτας του να υπάρχουν αντανακλαστικά. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.