Τα καλοκαιρινα φεστιβαλ σημα κατατεθεν της περιοχης

Απαρατήρητα

Η ανακοίνωση διά στόματος του πρωθυπουργού για απαγόρευση των πάσης φύσεως καλλιτεχνικών εκδηλώσεων το καλοκαίρι (εξαγγελία που τελεί βέβαια υπό αίρεση ακόμα) δεν επέφερε -και δικαίως- μόνο την αντίδραση των καλλιτεχνών, αλλά και μια πικρία (το θέτουμε κομψά) σε όλους αυτούς που φρόντιζαν για την πραγματοποίηση των φεστιβάλ.

Ειδικά για την περιοχή μας ας μην ξεχνάμε πως τα φεστιβάλ είναι όχι απλά μια επιπλέον επιλογή ψυχαγωγίας αλλά θεσμός. Για την ακρίβεια πολύ θεσμοί ο καθένας με τη δική του σημαντική διαδρομή στον χρόνο αλλά και αναγνώριση. Από τα  εβρίτικα φεστιβάλ με μουσική κατεύθυνση κυρίως μέχρι το Φεστιβάλ Φιλίππων, ενός από τα κορυφαία σε πανελλαδικό επίπεδο… αλλά και στον τόπο μας το νεαρό Φεστιβάλ Φαναρίου που σιγά σιγά άρχισε να «ακούγεται» και αυτό εκτός Ροδόπης μέχρι το Φεστιβάλ του δήμου Μαρωνείας Σαπών που μας κρατούσε συντροφιά όλο το καλοκαίρι ή για όσους «ξέμεναν» στην πόλη, το πρόγραμμα στο Θερινό ΔΗΠΕΘΕ…
Εκδηλώσεις που εκτός από το πολιτιστικό τους αποτύπωμα, η κάθε μια με τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της στοχεύσεις, είχαν και τουριστική συνεισφορά μικρότερη ή μεγαλύτερη, τηρουμένων των αναλογιών.

Όλα αυτά βέβαια θα λείψουν το φετινό καλοκαίρι, εκτός κι αν άλλως αποφανθούν οι επαΐοντες. Στο μεταξύ και η κυβέρνηση οφείλει να πάρει πιο ζεστά το θέμα της ενίσχυσης των ανθρώπων του χώρου. Διαμαρτύρονται δικαίως αλλά η κυβέρνηση δείχνει να αδιαφορεί, αφού τίποτα το χειροπιαστό δεν είδαμε ακόμα στην κατεύθυνση ενίσχυσής τους.

Ναι το γνωρίζουμε ότι το χειροκρότημα είναι η τροφή του καλλιτέχνη. Αλλά πλέον όλο το χειροκρότημα πηγαίνει στους υγειονομικούς, οπότε λογικό και επόμενο να εμφανίζεται «έλλειμα τροφής» στον καλλιτεχνικό χώρο…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.