Η Neuropublic ανακοινωνει τη διαθεση αναβαθμισμενης υπηρεσιας ευφυους γεωργιας για το βαμβακι

Για την υπηρεσία του gaiasense οι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης μπορούν να συμπληρώσουν φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Μετά από τρία χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με τους βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης, το ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense της Neuropublic έχει συγκεντρώσει και επεξεργαστεί ένα σημαντικό όγκο καλλιεργητικών δεδομένων από και για την συγκεκριμένη περιοχή, και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες του είναι ακόμη πιο ακριβείς.

Έτσι, για πρώτη φορά το 2020, η Neuropublic ανακοινώνει τη διάθεση της αναβαθμισμένης υπηρεσίας του gaiasense, καθώς και την εφαρμογή για έξυπνο τηλέφωνο “gaiasense farmer”, στους βαμβακοκαλλιεργητές της Ροδόπης.

Μέσω της εφαρμογής, οι παραγωγοί θα έχουν πλήρη εικόνα για την καλλιέργειά τους και για τις ανάγκες της έχοντας στη διάθεσή τους όλες τις απαραίτητες πληροφορίες άρδευσης και λίπανσης, εικόνες του δείκτη βλάστησης και παραλλακτικότητας, τον κίνδυνο εμφάνισης εχθρών όπως το πράσινο και το ρόδινο σκουλήκι, τις τρέχουσες μετεωρολογικές συνθήκες, την πρόγνωση καιρού, ενώ θα ενημερώνονται άμεσα για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με τα οποία μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η καλλιέργειά τους.

Οι εξατομικευμένες συστάσεις και προειδοποιήσεις για κάθε αγροτεμάχιο, που αφορούν άρδευση, λίπανση, φυτοπροστασία και ακραία καιρικά φαινόμενα, θα αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής “gaiasense farmer” αυτοματοποιημένα σε κάθε παραγωγό-συνδρομητή της υπηρεσίας. Για τους παραγωγούς που δεν κάνουν χρήση έξυπνων κινητών τηλεφώνων οι προειδοποιήσεις θα αποστέλλονται με την μορφή γραπτού μηνύματος (SMS). Ένας εξειδικευμένος γεωπόνος βρίσκεται πάντα στο πλάι του παραγωγού για τις επιτόπιες παρατηρήσεις-καταγραφές, τις δειγματοληψίες καθώς και για την παροχή εμπεριστατωμένων συμβουλών.

Οι ενδιαφερόμενοι βαμβακοπαραγωγοί της Ροδόπης μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την ανανεωμένη υπηρεσία του gaiasense συμπληρώνοντας τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο http://www.gaiasense.gr/thrace-2020.

Σχετικά με το gaiasense

Το σύστημα ευφυούς γεωργίας gaiasense (www.gaiasense.gr) της Neuropublic βασίζεται σε ένα μοναδικό συνδυασμό τεχνολογιών πληροφορικής με διεπιστημονικούς τομείς, αξιοποιώντας παράλληλα διαφόρων τύπων δεδομένα καθώς και την εμπειρία γεωργικών συμβούλων και παραγωγών. Το gaiasense στοχεύει στον εξορθολογισμό της χρήσης λιπασμάτων, αρδευτικού νερού και φυτοφαρμάκων, και έτσι συμβάλλει στη μείωση του κόστους παραγωγής και των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της αγροτικής παραγωγής, αυξάνοντας την κερδοφορία του αγρότη.

Info

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα www.neuropublic.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.