Νικος Παπαδοπουλος: «Προιον ομαδικης και μεθοδικης δουλειας η φετινη πορεια της ΑΕ Κομοτηνης»

«Εύχομαι να ολοκληρωθούν στο παρκέ οι διοργανώσεις και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί»

Ο Νίκος Παπαδόπουλος ήρθε στην Κομοτηνή ως φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και αγωνίστηκε στον ΓΑΣ Κομοτηνή και μετά την ΑΕ Κομοτηνής ενώ εν συνεχεία ακολουθώντας αυτό που αγαπάει πάρα πολύ ασχολήθηκε με την προπονητική, καταφέρνοντας να διαχειριστεί με επιτυχία φουρνιές αθλητών εδώ και δεκαετίες. Ο προπονητής του ανδρικού τμήματος μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής αλλά και των ακαδημιών, έχοντας φτιάξει μία αμιγώς αθλητική οικογένεια καθώς η σύζυγος του Κλαίρη είναι προπονήτρια βόλεϊ, η κόρη του ζωή ασχολείται με το βόλεϊ και ο γιος του Πάνος ήδη ξεκίνησε να έχει πολλές επιτυχίες στο μπάσκετ, μίλησε στον «ΠτΘ» για την πορεία της ΑΕ Κομοτηνής, τα όνειρα του για την ομάδα αλλά και για τους στόχους των ακαδημιών του Συλλόγου.

Ο λόγος στον ίδιο λοιπόν…
 

«Η πορεία της ΑΕ Κομοτηνής οφείλεται στη φιλοσοφία, που θέσαμε εδώ και χρόνια με τους συνεργάτες μου»

 
ΠτΘ:  Φέτος η ΑΕ Κομοτηνής πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και ήταν σε τροχιά πρωταθλητισμού μέχρι να διακοπεί το πρωτάθλημα. Πως έζησες φέτος τη σεζόν στον πάγκο της ομάδας;
Ν.Π.: Όντως έχουμε μια εξαιρετική χρονιά με πορεία πρωταθλητισμού, η οποία οφείλεται πρώτα απ’ όλα στη φιλοσοφία, τους στόχους, τις αρχές, το πρόγραμμα και τις βάσεις που βάλαμε με τους συνεργάτες την περσινή χρονιά σε όλα τα επίπεδα μέσα κι έξω απ’ το γήπεδο. Μη ξεχνάτε ότι πέρσι η ομάδα έκανε μια καινούργια αρχή μετά την πτώση της από την Γ’ Εθνική ξεκινώντας ουσιαστικά με ανύπαρκτο ρόστερ και πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα.  Παρ’ όλα αυτά, κάναμε ένα εντελώς καινούργιο και νεανικό ρόστερ, δουλέψαμε πολύ, και προς το τέλος της περσινής σεζόν παίξαμε πολύ ωραίο μπάσκετ και τερματίσαμε 5οι χάνοντας την πρόκριση στην 4αδα στις λεπτομέρειες. Το προηγούμενο καλοκαίρι με κάποιες προσθήκες στο ρόστερ της περσινής χρονιάς ενισχυθήκαμε, βελτιώνοντας ακόμα περισσότερο τον χαρακτήρα και το μπάσκετ της ομάδας. Έχω την τύχη να έχω συναδέλφους με τους οποίους συνεργαζόμαστε πολύ καλά και έχουμε κοινές ιδέες για το πώς πρέπει να λειτουργούμε, και με βοηθούν πάρα πολύ, δίνοντας λύσεις σε ό,τι προκύψει στο ανδρικό τμήμα. Τέλος έχω πάρα πολύ καλούς παίκτες οι οποίοι εκτός των μπασκετικών τους ικανοτήτων είναι πολύ καλοί χαρακτήρες, κάτι το οποίο κάνει την δουλεία μου πιο εύκολη. Φέτος έζησα μαζί τους πολλές νίκες και πολύ ωραίες στιγμές και τα εύσημα ανήκουν σε αυτούς.
 

«Εύχομαι να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις και να διεκδικήσουμε ότι μας αναλογεί στους δύο στόχους»

 
ΠτΘ: Καθώς κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά, πως πιστεύεις ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ;
Ν.Π.: Ειλικρινά δεν ξέρω να σας πω, πιστεύω όμως ότι έχει να κάνει με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχουν κι αν αυτά επαρκούν για την ολοκλήρωση. Τώρα με ποιον τρόπο, νομίζω είναι θέμα της Ομοσπονδίας και της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αρκεί να είναι δίκαιος για όλες τις ομάδες. Πάντως δεδομένης της φετινής πορείας μας θα ήθελα να ολοκληρωθούν και το πρωτάθλημα και το κύπελλο έτσι ώστε να διεκδικήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε να τα κατακτήσουμε.
 
ΠτΘ: Είσαι πολλά χρόνια στην οικογένεια της ΑΕ Κομοτηνής. Ποιες είναι οι καλύτερες στιγμές αλλά και οι πιο δύσκολες στον πάγκο της ομάδας;
Ν.Π: Οι καλύτερες στιγμές είναι όταν δικαιώνεσαι για τις επιλογές σου και οι χειρότερες το αντίθετο. Στις μεν υπάρχει χαρά που ό,τι έκανες βοήθησε την ομάδα και τους αθλητές να τα καταφέρουν, στις δε υπάρχει στεναχώρια, προβληματισμός και κλονισμός της εμπιστοσύνης και της αυτοπεποίθησης. Στις μεν κερδίζεις στις δε μαθαίνεις.
 

«Μακάρι ο Πάνος να πάρει τις ευκαιρίες που αξίζει για να παίξει μεγάλο μπάσκετ»

 
ΠτΘ: Φέτος είχαμε Παπαδόπουλο στον πάγκο αλλά και στο παρκέ. Πώς είναι να κοουτσάρεις τον γιο σου και ποια είναι τα όνειρα του για το μπάσκετ μετά από μια τρομερή σεζόν πέρυσι στην Ασπίδα Ξάνθης;
Ν.Π.: Το να τον κοουτσάρω είναι πολύ ωραίο αλλά και εύκολο, δεδομένου ότι είμαι πολλά χρόνια προπονητής του απ’ τα πρώτα μπασκετικά βήματα, γνωρίζω πολύ καλά τον χαρακτήρα του, τις ικανότητες του και τις αδυναμίες του και δεν είχα ποτέ πρόβλημα στο να τον κοουτσάρω και να δουλεύω μαζί του. Για τα όνειρα του πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο. Εγώ το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι έχει δουλέψει και δουλεύει πολύ, έχει ταλέντο, έχει χαρακτήρα, έχει τεράστιες δυνατότητες και έχει εμπειρίες και παραστάσεις που έχουν πολύ λίγα παιδιά στην ηλικία του. Αν πάρει τις ευκαιρίες που αξίζει, τολμώ να πω ότι θα παίξει μεγάλο μπάσκετ.
 
ΠτΘ: Οι ακαδημίες της ΑΕ Κομοτηνής κάθε χρόνο στεγάζουν γύρω στα 100 παιδιά. Ποιες είναι οι προτεραιότητες που θέτετε σαν Σύλλογος;
Ν.Π.: Πρώτα απ’ όλα η ασφάλεια των παιδιών, αμέσως μετά το να διασκεδάζουν με το μπάσκετ και να περνάνε καλά και τέλος η εκμάθηση των βασικών του αθλήματος.
 
ΠτΘ: Έχοντας συνεργαστεί με αμέτρητους αθλητές τόσα χρόνια, με ποιους κρατάς στενή επαφή;
Ν.Π: Έχω επαφή με τους περισσότερους, είτε δια ζώσης, με όσους είναι εδώ στην Κομοτηνή, είτε μέσω των μέσων δικτύωσης με όσους είναι πλέον σε άλλα μέρη.
 

«Να σταθεροποιηθούμε στην Γ΄ Εθνική και να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους αθλητές από την ακαδημίας μας»

 
ΠτΘ: Ποιο είναι το μεγάλο σου όνειρο για την ΑΕ Κομοτηνής;
Ν.Π.: Όνειρο είναι να την δω όσο ψηλότερα γίνεται. Όμως είναι ένα όνειρο που πρέπει να συμβαδίσει με την περιοχή και την εποχή που βρισκόμαστε και έχει να κάνει με την οικονομική δυνατότητα που έχει η ομάδα στο να ανταπεξέλθει στα κλιμακωτά αυξανόμενα έξοδα των παραπάνω κατηγοριών, δεδομένου ότι όλα πλέον πληρώνονται από τα όποια έσοδα έχουν τα σωματεία και δεν υπάρχει καμία ελάφρυνση από την πολιτεία. Πάντως το να σταθεροποιηθούμε αρχικά στην Γ’ Εθνική κατηγορία και να μπορούμε να δίνουμε ευκαιρίες σε νέους αθλητές από την ακαδημία μας και όχι μόνο, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή προοπτική για την ομάδα.
 

ΠτΘ: Μιας και βλέπουμε διάφορα Challenges στο Facebook ποιοι είναι οι 5 αθλητές ή προπονητές που σε έκαναν να αγαπήσεις το μπάσκετ;
Ν.Π.: Σίγουρα ο προπονητής ή οι προπονητές που έχει ένα παιδί στα πρώτα μπασκετικά του βήματα είναι αυτός ή αυτοί που θα το κάνουν να αγαπήσει το μπάσκετ μαθαίνοντας του το άθλημα και κάνοντας το να περνάει καλά,  εγώ θυμάμαι τους δικούς μου στον Εθνικό Γ,Σ. Αθηνών τον αείμνηστο Πόλυ Πολιτιμίδη και τον Σπύρο Φώσκολο και έπειτα στην Κομοτηνή και στον τότε Πανθρακικό τον αείμνηστο Αλέκο Καρυπίδη.  Επίσης στην εποχή μου θαύμαζα πολλούς παίκτες αλλά ξεχώριζα τους Julius Erving, Magic Johnson, Lary Bird, Michael Jordan και Nick Galis.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.