Λιμεναρχειο γινεται το Λιμενικο Τμημα του Πορτο Λαγους

Θα καλύπτει την μισή ακτογραμμή της Ροδόπης και την Ξάνθη

Σε Λιμεναρχείο αναβαθμίζεται το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγους, με πρόσφατη απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Λιμενικό τμήμα μέχρι το 2014, ήταν υπολιμεναρχείο, πριν υποβιβαστεί σε Τμήμα.
 
Η κατά τόπο αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους καθορίζεται στους λιμένες, στους όρμους και στην κατά νόμο χερσαία περιοχή αρμοδιότητας του Λιμενικού, με την αντίστοιχη χωρική θάλασσα. ανατολικά από την ακτή έναντι των βρόχων Μερμήγκια Ροδόπης και δυτικά μέχρι το ανατολικό άκρο των εκβολών του ποταμού Νέστου, καθώς και στις παρακείμενες βραχονησίδες.
 
Την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση εξέφρασε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης ο Βουλευτής Ξάνθης κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης, σημειώνοντας πως «Η Ξάνθη παίρνει πίσω ότι της ανήκει  και το Πόρτο Λαγος ότι του στέρησαν».
 
Όλη η ανάρτησή του έχει ως εξής:
«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και χαρμόσυνο νέο για την Ξάνθη ότι με το ΦΕΚ 89/Α/30-04-2020 το Λιμενικό Τμήμα του Πόρτο Λάγους μετατάσσεται σε Λιμεναρχείο για πρώτη φορά  στην ιστορία του.
 
Με αυτόν τον τρόπο το Πόρτο Λάγος αποκτά την αυτονομία του, δίνοντας την δυνατότητα  της ταχείας αξιοποίησης των εγκαταστάσεων του Λιμανιού, της Ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής και της μετατροπής του  Πόρτο Λάγους σε Τουριστικό και Επενδυτικό κόμβο της Βορείου Ελλάδος.
 
Επιπλέον με την συγκεκριμένη αναβάθμιση επανέρχονται τα πλεονεκτήματα για τους αλιείς και του πολίτες καθώς και το αίσθημα ασφάλειας που χάθηκαν το 2014, όταν υποβιβάστηκε το Υπολιμεναρχείο Πόρτο Λάγους σε Λιμενικό Τμήμα.
 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη που από τον Αύγουστο του 2019, όταν και του έθεσα το ζήτημα σε συνεργασία με τους Λιμενικούς Υπαλλήλους,  υπήρξε ιδιαίτερα θετικός και εργάστηκε με σκοπό την ταχεία υλοποίηση του.
 
Η Ξάνθη παίρνει πίσω ότι της ανήκει  και το Πόρτο Λαγος ότι του στέρησαν»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.