«Μια φωτογραφια, χιλιες ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ λεξεις»

Πρωτότυπη δράση από το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης προσκαλεί τους ενδιαφερομένους να συμπληρώσουν μαζί τον καμβά της ιστορίας των ανθρώπων της Αλεξανδρούπολης από το 1890 μέχρι και το 2020, αλλά και ολόκληρης της Θράκης, στο πλαίσιο εορτασμού των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της Αλεξανδρούπολης στον εθνικό κορμό της Ελλάδος.
 
Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας.
«Η δημιουργική γραφή, η εξιστόρηση από μνήμες και συναισθήματα, ας γίνουν το δικό μας μέσο επικοινωνίας και διάδρασης» προτρέπει τους ενδιαφερόμενους το Μουσείο.
 

Οι τρόποι συμμετοχής

 
Διάλεξε ένα πρόσωπο που απεικονίζεται σε μια φωτογραφία από το αρχείο του ΕΜΘ, φαντάσου ότι είσαι αυτό το προσωπο και αφηγήσου μια στιγμή από τη ζωή του.
Ανέβασε μια δική σου φωτογραφία και διηγήσου την ιστορία της.
Σύνδεσε τη δική σου φωτογραφία με μια φωτογραφία του μουσείου που επέλεξες και δημιούργησε μια ιστορία με πρωταγωνιστές εσένα και το πρόσωπο της άλλης φωτογραφίας.
 
Η δράση είναι εμπνευσμένη από την έκθεση «ΘΡΑΚΗ 19ος-20ος αιώνας. Ένα φωτογραφικό ψηφιδωτό» και υλοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Επιστήμες της Αγωγής: Καινοτόμες Παιδαγωγικές Προσεγγίσεις σε Πολυπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» του Τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του ΔΠΘ και την υποστήριξη του Δήμος Αλεξανδρούπολης.
 
Info
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν την ιστορία τους στο [email protected]  μαζί με το ονοματεπώνυμο τους και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης θα τη δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα και τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.