Την συγκλιση του Περιφερειακου Συμβουλιου μεσω τηλεδιασκεψης ζητουν οι συμβουλοι της «Περιφερειακης Συνθεσης» και ο Θοδωρης Περεντιδης

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ και το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών τα θέματα προς συζήτηση

Την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης ζητούν με αίτημά τους προς τον Πρόεδρο του 16 σύμβουλοι της παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» με την συνδρομή και του επικεφαλής της Αριστερής Αντικαπιταλιστικής Παρέμβασης-Ανταρσία στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη κ. Θοδωρή Περεντίδη.
 
Ειδικότερα οι 17 υπογράφοντες περιφερειακοί σύμβουλοι με αίτημά τους που υπεβλήθη σήμερα,  29 Απριλίου, κάνουν χρήση της δυνατότητας που παρέχει ο «Καλλικράτης» ζητώντας την σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με τα εξής θέματα προς συζήτηση:
 

  • Το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ για την επανεκκίνηση της οικονομία της Περιφέρειας στην, μετά τα απαγορευτικά μέτρα, περίοδο με σκοπό την επάνοδο των τοπικών αγορών, των παραγωγικών διαδικασιών και όλων των πτυχών της οικονομίας (με την γενικότερη έννοια) σε μία πορεία ανάπτυξης με σκοπό την οικονομική επιβίωση πολιτών, επιχειρήσεων αλλά και την ανάπτυξη της περιοχής.
  • Την πορεία υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών για το 2020 καθώς και των μέτρων αντιμετώπισης ασθενειών που έχουν ως φορέα μετάδοσης τα κουνούπια αλλά και τον περιορισμό της όχλησης σε παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες όπως και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής.

Στην σχετική ανακοίνωση της «Περιφερειακής Σύνθεσης» υπογραμμίζεται επίσης η ανάγκη ταυτόχρονης μετάδοσης της συνεδρίασης από την  ιστοσελίδα της Περιφέρειας μέσω «livestreaming», χαρακτηρίζοντας ως «αδιανόητο» το να πραγματοποιούνται κατ’ επανάληψη τηλεδιασκέψεις από την Περιφέρεια αλλά ταυτοχρόνως να αποφεύγεται η συνεδρίαση του Π.Σ. με τηλεδιάσκεψη εφόσον αποδεδειγμένα υφίσταται η δυνατότητα.
Όπως επισημαίνουν «επί της ουσίας θέλουμε να τονίσουμε ότι σκοπός μας, στην παρούσα χρονική στιγμή, δεν είναι η άσκηση αντιπολίτευσης στην διοίκηση της Περιφέρειας, στον Περιφερειάρχη, στα μέλη της διοίκησής του αλλά και στους “συνοδοιπόρους” του. Σκοπός μας είναι να συμβάλουμε στην ανάδειξη προτάσεων, λύσεων όπως έχουμε τη καίρια ευθύνη από την εκλογή μας από τους πολίτες της ΑΜΘ. Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και η αποφυγή υστερήσεων οι οποίες μπορούν να αποβούν εις βάρους των πολιτών και της Περιφέρειας».

«Επίσης, θεωρούμε ότι μετά την σειρά συσκέψεων και τηλεδιασκέψεων που υλοποίησε η διοίκηση της Περιφέρειας έχει καταρτίσει το σχετικό πρόγραμμα για την περιοχή όπως έχουν κάνει και μάλιστα ξεκινούν να υλοποιούν οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας» τονίζουν ζητώντας επίσης και την συζήτησης του θέματος που αφορά στο πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών «λόγω της μεγάλης υγειονομικής του σημασίας, του μεγάλου αριθμού θυμάτων που είχε η Περιφέρειά μας κατά τα προηγούμενα χρόνια αλλά και της άμεσης συσχέτισης του με την ποιότητα ζωής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.