«Στοχος μας ειναι να μην ξεχαστει το βιβλιοπωλειο της γειτονιας»

Η πρωτοβουλία «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» μας καλεί να στηρίξουμε την προσπάθεια της

Γράφαμε πριν μερικές μέρες για την πρωτοβουλία «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» και τη συμμετοχή σε αυτή του βιβλιοχαρτοπωλείου «Δημοκρίτειο». Τι είναι όμως η εν λόγω πρωτοβουλία και ποιοι οι στόχοι και η φιλοσοφία της; Η σύμπραξη των βιβλιοπωλείων μας εξηγεί όλα αυτά μέσω ανάρτησης σε σελίδα που διατηρεί στο facebook, γράφοντας:

«Κάθε βιβλιοπωλείο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας είναι από μόνο του μία επιχείρηση διαφορετική από όλες τις άλλες. Τα βιβλιοπωλεία είναι ζωντανές κοιτίδες πολιτισμού. Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση για όλους τους κλάδους της οικονομίας και μέσα από την κοινή μας αγάπη τόσο για τον αναγνώστη, για τα βιβλία αλλά και με το ένστικτο της επιβίωσης πιο έντονο από ποτέ αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία κοινή ομάδα.

Μία σελίδα στο Facebook ζωντανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη αφού είναι ανοιχτή για όσους συναδέλφους μοιράζονται την φιλοσοφία μας.

Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ

Θα ρωτήσεις κανείς ποια είναι αυτή η φιλοσοφία; Η ενίσχυση της σχέσης αναγνώστη-βιβλιοπωλείου. Στόχος μας είναι να μην ξεχαστεί το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Η εύκολη λύση στις αγορές αυτή την εποχή είναι σαφώς το «κλικ» αλλά όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πιο σύνθετα. Εμείς είμαστε σημεία πώλησης που προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτές τις νέες συνθήκες. Δεν θα μας δεις σε ολοσέλιδες διαφημίσεις. Δεν θα μας δεις σε σποτάκια στην τηλεόραση, δεν θα μας ακούσεις στο ραδιόφωνο. Εμείς με όσους οικονομικούς πόρους έχουμε προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για να γίνουμε ει δυνατόν όσο πιο δυνατοί μπορούμε και όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον να δώσουμε το παρόν. Τα βιβλιοπωλεία που λαμβάνουν μέρος είναι από όλη την Ελλάδα.

Κάποια εξυπηρετούν τους πελάτες τους με όποιο νόμιμο μέσο έχει αφήσει η ελληνική κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας με τηλεφωνικές παραγγελίες, μέσω social media ή μέσω e-shop. Κάποια άλλα όμως δεν μπορούν να το κάνουν αυτό και περιμένουν να ανοίξουν ξανά. Σε κάθε περίπτωση το βιβλιοπωλείο σου, αυτό που έχεις όλο το χρόνο δίπλα σου είναι εκείνο που όταν αρθούν τα μέτρα θα σε εξυπηρετεί με χαμόγελο, θα σου φέρνει τις παραγγελίες σου, θα κάνεις τις δράσεις φιλαναγνωσίας του, θα σε φωνάζει με το μικρό σου όνομα και θα στέκεται με ενσυναίσθηση δίπλα σου.

Η σελίδα μας «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» θέλει το like σου γιατί θα ανεβαίνουν διαγωνισμοί, αφηγήσεις, παρουσιάσεις των όμορφων σημείων των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς σου αλλά και όλα τα νέα που σε αφορούν για τον χώρο του βιβλίου. Είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε εδώ και θέλουμε να ακουστούμε».

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα στον ακόλουθο σύνδεσμο:
Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.