Ερευνες ΕΛΑΣ και WWF στο Αριστεινο μετα απο δηλητηριασεις ζωων

2 σκύλοι και 2 γάτες εντοπίστηκαν δηλητηριασμένα στον οικισμό

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας, του WWF με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο του, της Κοινότητας Ανθειας – Αρίστεινο και του κτηνίατρου του Δήμου Αλεξανδρούπολης, προκάλεσε ο εντοπισμός 2 σκύλων και 2 γατών δηλητηριασμένων στο Αρίστεινο στις 14 Απριλίου. 

Σύμφωνα με ανάρτηση της Κοινότητας Άνθειας-Αρίστεινου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο σημείο που βρέθηκαν τα ζώα κατέφθασαν άμεσα η αστυνομία και ο κτηνίατρος του Δήμου ο οποίος διενήργησε νεκροψία στα άτυχα ζώα, πήρε δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης.

Με μια πρώτη εκτίμηση του κτηνιάτρου τα ζώα πέθαναν δυο μέρες πριν από ισχυρό δηλητήριο, πιθανότατα φυτοφάρμακο.

Από μαρτυρίες των ανθρώπων που τα φρόντιζαν και αναζήτησαν τα σκυλιά, τελευταία φορά τα είδαν ζωντανά την Κυριακή 12/04/2020.

Στο μήνυμά της, η Κοινότητα Ανθειας-Αρίστεινου, παρακαλεί όποιον κάτοικο είδε οποιαδήποτε περίεργη και ύποπτη κίνηση μέσα σε αυτό το διάστημα να το αναφέρει στην αστυνομία.

Επιπλέον, την Πέμπτη 16/04 πραγματοποιήθηκε έρευνα στην περιοχή από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο εύρεσης δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) του WWF ΕΛΛΑΣ.

Όπως αναφέρουν, «Από την έρευνα δεν προέκυψε κάποιο άλλο δείγμα φόλας ή νεκρό ζώο αλλά εφιστούμε την προσοχή των κατοίκων για ενδεχόμενη επανάληψη αυτής της πράξης. Είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι ότι η κακοποίηση, η θανάτωση και η παραμέληση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και διώκεται αυταπαγγέλτως. Τα ζώα αυτά βρήκαν φρικτό θάνατο από ανθρώπινο χέρι. Ο “άνθρωπος” αυτός και οποιοσδήποτε άλλος προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες σκορπώντας τον θάνατο αποτελεί κίνδυνο και για την δημόσια υγεία….

Στην περιοχή αυτή παίζουν παιδιά, κυκλοφορούν άνθρωποι, δεσποζόμενα και άλλα οικόσιτα ζώα καθώς και η άγρια πανίδα της περιοχής. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοικος εντοπίσει κάποιο νεκρό ζώο παρακαλείται να ειδοποιήσει άμεσα την αστυνομία” αναφέρει στο σημαντικό μήνυμά της η Κοινότητα της περιοχής» καταλήγει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.