Επιστολη Φ. Καζακου για επιπλεον μετρα κατα του κορωνοιου

Με αφορμή τα κρούσματα σε κοινότητες Ρομά

Πρωτοβουλίες για επιπλέον μέτρα ζητά από την Αντιπεριφέρεια Ροδόπης και τον Δήμο Κομοτηνής η περιφερειακή σύμβουλος κ. Φελίνα Καζάκου μέσω επιστολής της.
Όπως εξηγεί, «με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων σε κοινότητες Ρομά, ανά τη χώρα, αλλά κυρίως λόγω των πρόσφατων κοινωνικών γεγονότων σε γειτονιά του Δήμου Κομοτηνής, γεγονότα τα οποία έχουν δημιουργήσει έντονη ανησυχία στην τοπική κοινωνία θα ήθελα να επισημάνω  την αναγκαιότητα  λήψης επιπλέον μέτρων για την αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοϊού».

Θυμίζοντας προηγούμενη τοποθέτηση της σύμφωνα με την οποία είναι αδύνατον η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής η κ. Καζάκου επισημαίνει πως «είναι υποχρέωση των τοπικών αρχών, τοπικής αυτοδιοίκησης Α & Β βαθμού, να φροντίσουν για την επιπλέον λήψη μέτρων ανάλογα με τα χαρακτηριστικά της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας».

Παράλληλα, προς αποφυγή παρερμηνειών, η ίδια σπεύδει να διευκρινίσει πως «δεν θα προχωρούσα  ποτέ στη διαδικασία να αναφερθώ  αποκλειστικά στην αντιμετώπιση μια κοινωνικής ομάδας» όμως αντιτείνει πως «οι ιδιαίτερες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν, η κουλτούρα τους, η ανάγκη επιβίωσης και το γεγονός ότι έχουν ελλιπή ενημέρωση καθιστούν αυτομάτως  αυτούς  “υγειονομική βόμβα” και δημιουργούν την αναγκαιότητα ιδιαίτερης διαχείρισης».

«Για τους παραπάνω λόγους,  που αποτελούν πλέον  ανησυχία όλων των συμπολιτών μας   επιβάλλεται η συστηματική παρακολούθηση και παρέμβαση από μέρος των διοικήσεων της Αντιπεριφέρειας Ροδόπης και του Δήμου Κομοτηνής» η κ. Καζάκου ζητά τη λήψη επιπλέον μέτρων όπως:

  • η σωστή ενημέρωση σε κατανοητό επίπεδο
  • η παροχή φροντίδας με τη διάθεση υγειονομικού υλικού και μέσων ατομικής προστασίας
  • η παροχή βασικών υλικών αγαθών
  • η συνεχής απολύμανση
  • μείζονος σημασία, η παρέμβαση και η από κοινού διαχείριση με διαμεσολαβητές και πρόσωπα αποδοχής αυτών των κλειστών κοινωνιών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.