Το «Δημοκριτειο» μελος της πρωτοβουλιας «Ειμαστε το βιβλιοπωλειο ΣΟΥ»

Ιωάννα Δεμιράκη, ιδιοκτήτρια «Τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, στηρίζουν τη λειτουργία τους και γενικώς όλη τη φιλοσοφία τους στην επαφή με τον κόσμο»

Για τη νεοσύστατη σελίδα του facebook «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ», τον διαγωνισμό που μέσω της οποίας «τρέχει» αυτή τη περίοδο αλλά και για την εν γένει κατάσταση στον χώρο του βιβλίου, μίλησε η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου «Δημοκρίτειο» κ. Ιωάννα Δεμιράκη, φιλοξενούμενη στη συχνότητα του «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» και την εκπομπή «Με το Ν και με το Β».
 
Αρχικά, η κ. Δεμιράκη ανέφερε πως πλέον με τα νέα δεδομένα, η παράδοση βιβλίων  πραγματοποιείται μέσω delivery για τους κατοίκους της Κομοτηνής και courier για την υπόλοιπη Ελλάδα.
 
Όσον αφορά στο αν έχει παρατηρηθεί αύξηση στην αγορά βιβλίων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ίδια ανέφερε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί ως προς αυτό καθότι η διάθεση των ανθρώπων ώσπου να προσαρμοστούν έπαιξε ρόλο στο να βρουν τους ρυθμούς τους. «Όλοι μείναμε σπίτι για ένα διάστημα και δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα απ’ αυτά που θέλαμε να κάνουμε πριν αν μέναμε σπίτι, γιατί είχαμε το άγχος του τι θα ακολουθήσει. «Όταν είδαμε ότι παγιώθηκε αυτή η κατάσταση, όλοι προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους και να μπούμε σε ρυθμούς καθημερινότητας. Έτσι κι ο κόσμος ξεκίνησε να παραγγέλνει τα βιβλία νέων εκδόσεων, βιβλία που είχε σκοπό να διαβάσει και φυσικά λόγω και των ημερών, βιβλία που θέλουν να κάνουν δώρο είτε σε βαφτιστήρια, είτε σε φίλους και γνωστούς», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Δεμιράκη για να προσθέσει πως «παρά τους ρυθμούς, νομίζω ότι ειδικά τα μικρά καταστήματα και βιβλιοπωλεία σαν το δικό μας, εξυπηρετούν πολύ ταχύτερα από τις μεγάλες αλυσίδες, σύμφωνα με αυτά που εκλαμβάνω εγώ ως ανατροφοδότηση από όσους μας προτιμούν».
 

Η πρωτοβουλία «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ» και οι δράσεις της

 
Μιλώντας για τη δημιουργία της ομάδας «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ», μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχει και το «Δημοκρίτειο», η ίδια εξήγησε πως πρόκειται για μια προσπάθεια των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων  όλης της χώρας, να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να συζητήσουν και να βρουν κάποιους τρόπους επικοινωνίας  με το κοινό. «Τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία, στηρίζουν τη λειτουργία τους και γενικώς όλη τη φιλοσοφία τους στην επαφή με τον κόσμο, με την άμεση επαφή που έχουμε, τη γνωριμία μας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Δεμιράκη, καλώντας όλους τους αναγνώστες να αναζητήσουν τη σελίδα, μέσω της οποίας  όπως επεσήμανε δίδονται και δώρα.
 
Δίνοντας  περαιτέρω πληροφορίες για την πρωτοβουλία, η ίδια  γνωστοποίησε πως αυτή τη περίοδο τρέχει ένας διαγωνισμός ονόματι «Το αγαπημένο μου βιβλίο», οι συμμετέχοντες του οποίου θα πρέπει να τραβήξουν κατά μόνας ή συλλογικά, ένα βίντεο ενός λεπτού, εντός του οποίου θα περιγράφουν το αγαπημένο τους βιβλίο. «Αυτό πιο πολύ το κάνουμε όχι για να βγει προς τα έξω πιο είναι το  πιο αγαπημένο βιβλίο, όσο για να μπούμε στη διαδικασία να ανατρέξουμε στις μνήμες μας και στα διαβάσματά μας. Να πούμε κάτι για αυτό το βιβλίο που μας συγκίνησε για να ξανανιώσουμε τη συγκίνηση της ανάγνωσης», είπε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτρια.
 
Ο διαγωνισμός λήγει στις 25 Απριλίου, ενώ οι νικητές που θα αναδειχθούν θα είναι τρείς. Για το πρώτο νικητή το βραβείο είναι 200 ευρώ σε βιβλία, για τον δεύτερο 130 ευρώ και για τον τρίτο στα 70 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.