Στηριξη προς τα Περιφερειακα ΜΜΕ αλλα και «πιο εξειδικευμενη της γενικης» ενημερωση ζητησε ο Ε. Στυλιανιδης

Με παρέμβασή του στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής

Την ανάγκη να στηριχτούν τα περιφερειακά Μέσα καθώς και την αναγκαιότητα «πιο εξειδικευμένης από την γενική,  τοπική ενημέρωση» δια μέσου αυτών υπογράμμισε σε σημερινή του παρέμβαση κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών της Βουλής, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ειδικότερα ο Βουλευτής Ροδόπης κάλεσε την κυβέρνηση να συμπεριλάβει τα περιφερειακά Μέσα στην πανελλήνια καμπάνια για την πανδημία τονίζοντας πως «τα περιφερειακά μέσα σηκώνουν ένα βάρος στο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας».

«Όσον αφορά τον άξονα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι απαραίτητα τα ΜΜΕ, και τα κεντρικά και τα περιφερειακά, να μείνουν όρθια» τόνισε υπογραμμίζοντας πως « οι ίδιοι οι λειτουργοί της δημοσιογραφίας που ενημερώνουν τους πολίτες, συμβάλλουν στην προστασία της ζωής και της υγείας τους και είναι εκτεθειμένοι και οι ίδιοι σε καθημερινούς κινδύνους διότι είναι ακριβώς εκεί που δίνεται η μάχη, στις εντατικές απ’ έξω, στα νοσοκομεία. Δεν είναι λίγα τα κρούσματα που έχουμε δει στους χώρους των ηλεκτρονικών Μέσων τα οποία δείχνουν πόσο εκτεθειμένοι είναι οι δημοσιογράφοι και  όλοι όσοι συμβάλλουν στο λειτούργημα του Τύπου.

«Αν θέλουμε όντως να προστατεύσουμε τα ατομικά δικαιώματα, τις ελευθερίες και τον πλουραλισμό της δημοκρατίας μας, πρέπει να κρατήσουμε όρθια τα Μέσα και τα κεντρικά και τα περιφερειακά» συνέχισε επισημαίνοντας πως η αγορά είναι κλειστή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει διαφήμιση, καλώντας την κυβέρνηση «να στηρίξει τα Μέσα αναπαραγωγής των διαφορετικών απόψεων».

«Ως εκπρόσωπος μιας ακριτικής περιοχής που δοκιμάστηκε και από άλλες απειλές, από υβριδικό πόλεμο στα σύνορα, από χειραγώγηση και εκμετάλλευση του μεταναστευτικού ρεύματος από τη γείτονα, να δείξετε μια ευαισθησία και να στηρίξετε τα περιφερειακά Μέσα όπως τους αξίζει» συνέχισε και κατέληξε λέγοντας πως «τα περιφερειακά Μέσα σηκώνουν ένα βάρος στο πρόβλημα της τοπικής κοινωνίας και η ενημέρωση τοπικά πρέπει να είναι διαφορετική, πιο εξειδικευμένη από τη γενική ενημέρωση, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στη πηγή».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.