Δωρεαν ηλεκτρονικες συσκευες ζητουν οι τριτεκνοι για την εξ αποστασεως εκπαιδευση των παιδιων τους

Επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ προς τον πρωθυπουργό

Η Ομοσπονδία Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητώντας να δείξει η πολιτική ηγεσία κατανόηση και να βοηθήσει τα παιδιά τους να μην χάσουν επαφή με την εξ αποστάσεως εκπαιδευτική διαδικασία.

Γι’ αυτό προτείνουν ως λύση να λάβουν οι μαθητές τριτέκνων οικογενειών δωρεάν ηλεκτρονικές συσκευές για να ελαφρύνουν τους γονείς που αντιμετωπίσουν δυσκολίες.

Το κείμενο της επιστολής της ΟΠΟΤΤΕ:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

απευθυνόμαστε σε εσάς με την ελπίδα και την αγωνία πως θα υπάρξει ανταπόκριση στις ανάγκες των μαθητών-παιδιών μας. Κάνουμε το χρέος μας, όπως η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών απέναντι στις οικογένειες μας και τους συνανθρώπους μας, ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Ακολουθούμε όπως οφείλουμε τις οδηγίες των επιστημόνων.

Προσπαθούμε παρά τις δυσμενείς για τις οικογένειες μας οικονομικές συνθήκες να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

Ζητάμε από εσάς να δείξετε την ευθύνη και την ευαισθησία που χρειάζεται ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να ανταποκριθούν στην εξ αποστάσεως επικοινωνία μαθητών -εκπαιδευτικών που θα συμβάλλει να μην χάσουν την επαφή με τα γνωστικά αντικείμενα που έχουν διδαχτεί, να έχουν δημιουργικές ασχολίες όσο είναι κλεισμένα στο σπίτι.

Είναι σίγουρο και αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία από εμάς πως σε κάθε ένα από τα δικά μας σπίτια, δεν επαρκεί ο αριθμός ηλεκτρονικών συσκευών για όλα τα μέλη των οικογενειών μας. Αν συνυπολογίσουμε πως αρκετοί από τους γονείς εργάζονται με τηλεργασία τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

Ζητάμε λοιπόν να μεριμνήσετε ώστε να εξασφαλιστεί η δωρεάν παροχή ηλεκτρονικών συσκευών στους μαθητές-μέλη τρίτεκνων οικογενειών.

Ευχαριστούμε ελπίζοντας στην άμεση ανταπόκριση σας».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.