«Χειρα φιλιας απο την Κρητη στα Αδανα»

Έλληνας δότης μυελού των οστών χάρισε ζωή σε παιδάκι από την Τουρκία

Σε ένα πρωτοσέλιδο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Hürriyet με ανταπόκριση από την Αθήνα αναφέρθηκε στην χθεσινή δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, το οποίο μετέφερε την είδηση ότι ένας νέος άνδρας από την Κρήτη, ο Ανδρέας, έγινε δότης μυελού οστών σε ένα παιδί από τα Άδανα της Τουρκίας.

Το άρθρο που έχει τίτλο, «Οι ωραίοι άνθρωποι από τις δυο όχθες», αποκαλύπτει ότι η επέμβαση μεταμόσχευσης θα γίνει μεταξύ 22-24 Απριλίου. Η εφημερίδα περιγράφει την συγκινητική αυτή ενέργεια ως «Χείρα φιλίας από την Κρήτη στα Άδανα», σε μια εποχή που η πανδημία του κορωνοϊού έχει παραλύσει τη διεθνή κοινότητα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 40χρονος, εγγεγραμμένος στη λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών του «Οράματος Ελπίδα» εδώ και 5 χρόνια, είπε ότι μόλις τον περασμένο Οκτώβριο το «Όραμα Ελπίδας» τον ενημέρωσε ότι είναι συμβατός δότης μυελού των οστών.

«Δεν υπήρξε δεύτερη σκέψη, δεν ρώτησα ούτε καν για ποιον πρόκειται στην αρχή. Αισθάνομαι πολύ τυχερός που μου δίνεται η ευκαιρία να προσφέρω με αυτό τον τρόπο», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως λέει, έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και ενημερώθηκε ότι βρέθηκε ο συμβατός λήπτης. «Πρόσφατα έμαθα κι εγώ ότι το παιδάκι αυτό είναι από την Τουρκία. Και ιδίως όταν έμαθα την ηλικία του, ότι είναι τρισήμισι ετών, πήγε το μυαλό μου στον μικρό μου γιο που είναι 3 ετών, οπότε καταλαβαίνετε αυτό άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή. Μπροστά στο να χαρίσεις ζωή ειδικά σε ένα μικρό παιδί, δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο και κανένας κορωνοϊός».

«Ο κορωνοϊός κάνει τη δουλειά του κι εμείς τη δική μας. Η ζωή συνεχίζεται και όσο μπορούμε εμείς να βάλουμε αυτό το μικρό λιθαράκι για να νικήσει η ζωή, είναι σημαντικό. Η προσωπική χαρά είναι τεράστια για αυτόν που το κάνει. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα που θα πρέπει να λύνουμε. Ο κορωνοϊός είναι κάτι που θα μάθουμε να ζούμε με αυτό και θα περάσει κάποια στιγμή» αναφέρει και καταλήγει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «Εμένα οι πρόγονοί μου ήταν από τη Σμύρνη και την Μάκρη, είναι Μικρασιάτες, για αυτό συγκινήθηκα περισσότερο που το παιδί αυτό είναι από την Τουρκία».


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.