Επαρκεια προιοντων εχουν οι κρεοπωλες, περιμενουν το κοινο για το Πασχα

Μειωμένη η κίνηση τον Μάρτιο

Ελπίδα πως παρά τα μέτρα θα ζεσταθεί η αγορά των αμνοεριφίων

 
Την ελπίδα ότι το κοινό για ακόμα μια χρονιά θα αγκαλιάσει την τοπική αγορά, και παρά τα μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού, που δεν επιτρέπουν μεγάλες μαζώξεις, θα τηρήσουν την παράδοση μαγειρεύοντας το αρνί στο σπίτι τους, εκφράζουν οι κρεοπώλες της Ροδόπης.
 
Άλλωστε εκείνο που αυτή τη στιγμή σίγουρα υπάρχει, είναι η επάρκεια των προϊόντων, μιας και η διαθεσιμότητα δεν μειώθηκε λόγω των περιορισμών, μειώθηκε όμως σημαντικά η πελατεία.
 
Όπως σημειώνει εκ μέρους του σωματείου ο κ. Νεοκλής Ιωαννίδης, η μείωση κατά την πρώτη περίοδο της εφαρμογής των περιορισμών, μέχρι τα τέλη Μαρτίου, είδε σημαντική μείωση του τζίρου στα κρεοπωλεία, κάτι που οφείλεται σε πολλαπλούς παράγοντες.
 
Το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης ήταν ένας από αυτούς, μιας και σταμάτησαν οι αγορές από αυτά, ενώ παράλληλα βρισκόμαστε στην περίοδο της Σαρακοστής, που πάντα βλέπει μια μείωση στην κατανάλωση κρέατος.
 
Παρόλα αυτά η μείωση στην πελατεία πάλι ήταν σημαντική, όμως τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου, όταν άρχισαν να πληρώνονται και οι μισθοί, η κίνηση ανέκαμψε κάπως.
 

Η πιο κρίσιμη περίοδος είναι αυτή του Πάσχα, όταν και θα φανεί κατά πόσο οι περιορισμοί έχουν επηρεάσει την κίνηση.
 
Η ελπίδα τους είναι πως παρά το γεγονός ότι λόγω των μέτρων δεν θα έχουμε τους οβελίες που συγκεντρώνουν γύρω τους οικογένειες και φίλους, όλες οι οικογένειες θα ψωνίσουν αρνί και κατσικάκι για να τηρήσουν το έθιμο, αλλά και όλα τα άλλα προϊόντα που συνήθως αποτελούν το ξεχωριστό στοιχείο για την γιορτή.
 
Επίσης την επόμενη εβδομάδα θα φανεί κατά πόσο η κατάσταση έχει επηρεάσει τις τιμές στο αρνί και το κατσικάκι για το Πάσχα, ενώ οι κρεοπώλες καλούν το αγοραστικό κοινό της περιοχής να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις και αυτή την περίοδο.
 

Το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων για το Πάσχα

 
Το Σωματείο Κρεοπωλών Κομοτηνής και Περιφερείας ανακοίνωσε το ωράριο λειτουργίας των κρεοπωλείων κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας
 
Μεγάλη Δευτέρα (13-4):  8.00 πμ – 6.30 μμ
Μεγάλη Τρίτη (14-4):  8.00 πμ – 6.30 μμ
Μεγάλη Τετάρτη (15-4):  8.00 πμ – 8.00 μμ
Μεγάλη Πέμπτη (16-4):  8.00 πμ – 8.00 μμ
Μεγάλη Παρασκευή (17-4):  9.00 – 7.30 μμ
Μεγάλο Σάββατο (18-4):  8.00 – 6.30 μμ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.