«Παρων» και την επομενη μερα το ΣΔΕ Κομοτηνης

Έτοιμο να συμμετάσχει στην προσπάθεια για τη δημιουργία πλατφόρμας εξ αποστάσεως διδασκαλίας για όλα τα ΣΔΕ

Δεν είναι εφικτό να εφαρμοστεί η τηλεκπαίδευση αυτή την περίοδο

 
Την ετοιμότητα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής να συμβάλλει στην δημιουργία προγραμμάτων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, σε μεταγενέστερο χρόνο, έχοντας ήδη κάποια εμπειρία σε αυτό από τα προηγούμενα χρόνια, δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Ηλίας Βλάχος.
 
Όπως τονίζει, το ΣΔΕ Κομοτηνής δεν έχει προχωρήσει στην παροχή εκπαίδευσης από απόστασης, διότι η συνολική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας είναι ότι στην παρούσα φάση, κάτι στο οποίο θεωρεί πως έχει απόλυτο δίκιο, δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί.
 
«Δεν είναι εφικτό διότι, όπως όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, η εκπαίδευση που παρέχουν τα ΣΔΕ είναι διαμορφωμένη για δια ζώσης παρουσία των εκπαιδευόμενων» σημειώνει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι σε μεταγενέστερο χρόνο δεν μπορεί να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον όπου το σύνολο των ΣΔΕ να μπορεί να χρησιμοποιήσει μία πλατφόρμα εξ αποστάσεως διδασκαλίας ως μέσο πρόσθετης παροχής εκπαίδευσης.
 
Άλλωστε το ΣΔΕ Κομοτηνής την περίοδο 2018-2019 για πρώτη φορά στην ιστορία του, εφάρμοσε την ανάρτηση ανακοινώσεων, παρουσιάσεων για το project «προστατεύω τον εαυτό μου» στην πλατφόρμα του sch, e-class.
 
Ο κ. Βλάχος τονίζει πως θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι προκειμένου να ισχυροποιηθούν και να εκσυγχρονισθούν τα ΣΔΕ όλης της χώρας θα πρέπει να έχουν κοινή πολιτική, κοινή γραμμή και να προσφέρουν εκπαίδευση που να έχει την ίδια βαρύτητα.
 
Όπως εξηγεί ο ίδιος δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το ΣΔΕ Κομοτηνής με επιτυχία την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και σε άλλο ΣΔΕ της χώρας να μην χρησιμοποιούν επαρκώς αυτό το μέσο. Επίσης θα πρέπει εξ αρχής να είναι γνωστό, στο σχολείο, ότι το σύνολο των εκπαιδευόμενων μπορεί να συμμετάσχει και όχι να υπάρχουν άτομα τα οποία θα αποκλειστούν επειδή δεν έχουν είτε τον κατάλληλο υπολογιστή είτε τα χρήματα για γρήγορο διαδίκτυο.
 
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, από την πρώτη ημέρα ζήτησαν να αναρτούν εκπαιδευτικό υλικό είτε στη σελίδα του ΣΔΕ Κομοτηνής, είτε στο Facebook και αυτό δείχνει τον επαγγελματισμό τους αλλά και το δέσιμό τους με τους εκπαιδευόμενους και συνεργάτες τους.
 
«Αγαπητοί φίλοι, αγαπητές φίλες η Διεύθυνση του ΣΔΕ Κομοτηνής βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την ΕΕΚΔΒΜ προκειμένου να είμαστε συμμέτοχοι στην επόμενη ημέρα» σημειώνει ο κ. Βλάχος
 
«Αυτό που προέχει είναι όλοι να μείνουμε σπίτι και να προσέχουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Είμαστε σίγουροι ότι ένας νέος εκπαιδευτικός κόσμος θα εμφανιστεί μετά την καταιγίδα της πανδημίας, εμείς στο ΣΔΕ Κομοτηνής καταγράφουμε τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας, τις απαιτήσεις του τοπικού αλλά κι ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος και κυρίως τα θέλω του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής μας» αναφέρει.
 
Για αυτό και με συνέπεια εργάζονται προκειμένου να διαμορφώσουν ένα σύγχρονο περιβάλλον εκπαίδευσης και πράγματι με επίσημες διαδικασίες έχουν καταθέσει τις θέσεις τους είτε στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, είτε στην ΕΕΚΔΒΜ.
 
«Το ΣΔΕ Κομοτηνής εργάζεται για ένα νέο, σύγχρονο, αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πλαίσιο λειτουργίας των ΣΔΕ της χώρας, έχει όραμα, έχει θέληση, έχει προτάσεις και το προβάλλει αλλά κυρίως το καταθέτει εγγράφως στα αρμόδια Υπηρεσιακά Όργανα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων», καταλήγει ο κ. Βλάχος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.