Η βραβευμένη παράσταση «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», τώρα από το σπίτι σας

08.04.2020 11:35

Μια από τις ωραιότερες παραστάσεις του Θεάτρου του Νέου Κόσμου με την Κομοτηναία Ελένη Ουζουνίδου

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

Tο Θέατρο του Νέου Κόσμου ξεκίνησε να αναρτά στο διαδίκτυο κάποιες από τις παλαιότερες παραστάσεις του στο επίσημο κανάλι του YouΤube, για όσο διάστημα θα είναι κλειστό. Τώρα που μένετε σπίτι, μια από τις κορυφαίες παραστάσεις που μπορείτε να απολαύσετε είναι και η «Σταματία, το γένος Αργυροπούλου», με την πολυαγαπημένη συντοπίτισσα μας Ελένη Ουζουνίδου.

Η παράσταση σημείωσε μεγάλη επιτυχία επί 4 χρόνια (2014-2018), στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και σε άλλα θέατρα σε όλη την Ελλάδα. Παρουσιάστηκε δε και στην πόλη μας, στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής, καταγράφοντας εξίσου μεγάλη επιτυχία. Πρόκειται για ένα ρεσιτάλ ερμηνείας της Ελένης Ουζουνίδου, που βραβεύτηκε, όπως και η παράσταση, στα θεατρικά βραβεία του περιοδικού Αθηνόραμα, το 2015.

Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου

Η Σταματία, του γένους Αργυροπούλου, είναι κόρη ανώτερου δημοσίου υπαλλήλου και γεννημένη στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Επίσης είναι διαπαιδαγωγημένη με τα χρηστά ήθη της εποχής και αρραβωνιασμένη με λοχαγό του Εθνικού Στρατού. Όμως ζει στην αυλή του σπιτιού της, αδυνατώντας να παρακολουθήσει τη ζωή που προχωράει δίπλα της...

Επιμένει πεισματικά να βλέπει τα πάντα μέσα από τα δικά της παραμορφωτικά γυαλιά, καταλήγοντας άλλοτε τραγική κι άλλοτε κωμική φιγούρα, μέσα στα γεγονότα που διαδραματίζονται δίπλα της και αφορούν άμεσα τόσο την ίδια, όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

Προσκολλημένη σε αυτό που η ίδια θεωρεί εθνικά, ηθικά και θρησκευτικά σωστό, καταλήγει να έρθει σε ρήξη με το περιβάλλον της και να κάνει την αναδρομή της ζωής της, απομένοντας μόνη.

Απολαύστε την παράσταση εδώ:

ΓΝΩΜΕΣ

DUTH CORNER

Magazine