Τοτε που δεν μεναμε σπιτι η ενημερωση ηταν εκ των ων ουκ ανευ

Της Έκδοσης

Περίεργο το τι μπορεί να βρει κανείς ανατρέχοντας στο κοντινό παρελθόν. Το παρακάτω απόσπασμα είναι μέρος από δελτίο τύπου που εξέδωσε η Περιφέρεια την 1η Μαρτίου 2020. Όπως θα διαβάσετε αφορά σύσκεψη στην περιφέρεια με όλους τους εμπλεκόμενους της υγείας στην περιοχή. Ένα από τα συμπεράσματα της σύσκεψης έχει ιδιαίτερη αξία για τα όσα βιώνουμε σήμερα. Για να μη μακρηγορούμε όμως παραθέτουμε το απόσπασμα:

«Σύσκεψη για το θέμα του κορωνοϊού συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Κώστα Βενετίδη, της Εκτελεστικής Γραμματέως της Περιφέρειας, του Γενικού Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της ΠΑΜΘ, Προέδρων Ιατρικών, Οδοντιατρικών και Φαρμακευτικών Συλλόγων, Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας, ΤΟΜΥ, των Διευθυντών Δημόσιας Υγείας των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν οι τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την εμφάνιση του κορωνοϊού στην Ελλάδα και τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει έγκυρη και διαρκής ενημέρωση των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από τους αρμόδιους φορείς ώστε να μη σημειώνονται φαινόμενα παραπληροφόρησης και πανικού (…)».

Από τότε μέχρι τώρα λοιπόν αυτό που άλλαξε δεν είναι τίποτα άλλο παρά η παρέμβαση του κ. Χαρδαλιά και οι αυστηρές συστάσεις του, σε συνέχεια της σχετικής κυβερνητικής οδηγίας, που κατανοήσαμε πλήρως τόσο από την σχετική ανακοίνωση του Βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου όσο και από τα όσα αντίστοιχα είπε και ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Ράδιο Παρατηρητής. Εύλογα ωστόσο ανακύπτει το ερώτημα αν τελικά οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη συμφωνούν με τις προαναφερθείσες συστάσεις ή με τα όσα αποτυπώνει το δελτίο τύπου ως συμπέρασμα της σύσκεψης. Και αν τελικά ισχύει το δεύτερο γιατί πειθαρχούν;
 
Υ.Γ.: Συν τοις άλλοις οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η ημερήσια έκθεση του ΕΟΔΥ σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα επέστεψε. Στην εν λόγω έκθεση πριν τη διακοπή της περιλαμβάνονταν και ένας πίνακας με τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων. Πλέον με την επιστροφή της έκθεσης στην ημερήσια έκδοση της αυτός ο πίνακας απουσιάζει. Το μόνο που υπάρχει είναι ένας χάρτης της Ελλάδας που χρωματίζεται αναλόγως με το εύρος των κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Έτσι στη Ροδόπη που έχουμε περίπου 110.000 πληθυσμό έχουμε κάπου μεταξύ 5 με 9 κρούσματα. Τρέχα γύρευε δηλαδή…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.