Μνημονιο συνεργασιας μεταξυ Ερυθρου Σταυρου και Δημου Κομοτηνης

Τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον εξυπηρέτησης

Υπογράφηκε στις 2 Απριλίου 2020 Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Δήμου Κομοτηνής, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19.

Στο πλαίσιο του εν λόγω Μνημονίου τα μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα παρέχουν υπηρεσίες κατ’ οίκον εξυπηρέτησης για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης σε κατοίκους του Δήμου Κομοτηνής, όταν και όπου χρειαστεί κατόπιν υπόδειξης του Δήμου Κομοτηνής.

Η παροχή της εθελοντικής αυτής συνδρομής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στις υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής έρχεται σε μια περίοδο, όπου οι ανάγκες εξυπηρέτησης ασθενέστερων οικονομικά και κοινωνικά, καθώς και πληττόμενων από την κρίση της πανδημίας πολιτών έχουν αυξηθεί δραματικά. Μαζί, λοιπόν, με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου, που εργάζεται άοκνα, πυρετωδώς και με αυταπάρνηση οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα βοηθήσουν τα μέγιστα, προκειμένου να καλυφθούν με πλήρη αποτελεσματικότητα κι επάρκεια όλα τα αιτήματα για παροχή κοινωνικής φροντίδας στον Δήμο Κομοτηνής.

Ο Δήμος Κομοτηνής αναλαμβάνει να καλύψει πλήρως τα έξοδα μετακίνησης των συμμετεχόντων μελών-εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, να τους παρέχει όλα τα είδη ατομικής προστασίας, καθώς και όποιο άλλο μέσο κρίνεται απαραίτητο για τον παραπάνω σκοπό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.