Καλει σε αιμοδοσια τον κοσμο της Κομοτηνης ο ΓΑΣ

Φανερώνεται για ακόμα μία φορά η κοινωνική προέκταση του αθλητισμού

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή, δείχνοντας το κοινωνικό του πρόσωπο, καλεί όλον τον κόσμο της ομάδας που βρίσκεται εδώ και δεκαετίες στο πλευρό του να στηρίξει και σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος είναι ο πιο κρίσιμος! Δεν πρόκειται για έναν αγώνα του ΓΑΣ αλλά για την ανάγκη κάλυψης των αναγκών αιμοδοσίας που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Έτσι λοιπόν η διοίκηση του ιστορικού συλλόγου καλεί τους φίλους του αλλά και όλη την αθλητική κοινότητα να προβεί στην ύψιστη κίνηση για το καλό του συνανθρώπου μας, αυτή της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Το κάλεσμα είναι ως εξής:

«αντί για ΕΜΑΣ, ας κυκλοφορεί λίγο από το ΑΙΜΑ μας»

Φίλες και Φίλοι,

Ζούμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, βιώνουμε έκτακτες συνθήκες. Σε όλα τα πεδία της ζωής μας επισυμβαίνουν γεγονότα και διεργασίες που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να αντιμετωπισθούν σε ατομικό επίπεδο. Ούτε μπορεί να προβλεφθεί το μέγεθος των αλλαγών στην παγκόσμια Κοινότητα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις η Ιστορία διδάσκει..μετά από κοσμογονικά γεγονότα φυσικής ή ανθρωπογενούς προέλευσης, αυτό που στοιχειωδώς εγγυάται την όποια πιθανότητα θετικής εξέλιξης και επανεκκίνησης είναι η συστράτευση όσο το δυνατό μεγαλύτερων τμημάτων των κοινωνιών μας.

Στην Κορωνο-περιδίνιση που βρίσκεται και η χώρα μας, η συνταγή της διέγερσης όλων των υγιών αντανακλαστικών, ατόμων και ομάδων, είναι το στοιχείο που εγγυημένα θα κάνει τη διαφορά.

Η Αλληλεγγύη, η Αλληλοπροστασία και η Τήρηση κανόνων δεν αποτελούν απλώς αξιακούς δείκτες, αλλά κυριολεκτική «Αγωγή Επιβίωσης».

Η Αιμοδοσία δεν είναι μόνο πράξη Αλτρουϊσμού, αλλά θεμελιώδης Κρίκος στην αλυσίδα της Επιβίωσης και Εξόδου από την αφόρητη στενωπό στην οποία βρίσκεται ο Κόσμος. Και επιτέλους ας αναλογιστούμε ότι δεν αρκεί μόνο η γενική αποδοχή της Αξίας του Εθελοντισμού για προσφορά Αίματος. Ας περάσουμε επιτέλους από το στάδιο της «θετικής

αποδοχής» στο εντελώς αυτονόητο στάδιο της «αποτελεσματικότητας». Από το πεδίο της Θεωρίας στο βήμα της Ενέργειας, της λυτρωτικής για το συνάνθρωπο Πράξης.

Στην Ελλάδα, για διάφορους λόγους, υπάρχει μόνιμο έλλειμμα ποσότητας Αίματος για Ιατρική-Θεραπευτική χρήση. Πόσο μάλιστα σήμερα που το υγειονομικό σύστημα δοκιμάζεται και επιβαρύνεται μέρα με τη μέρα λόγω του Κορονωϊού.

Τώρα είναι λοιπόν η στιγμή της Συνέργειας! Τώρα είναι η πρόκληση για να επιδειχθούν τα αυτονόητα αντανακλαστικά μας. Ας μην επαναπαυόμαστε στο ότι ο τόπος τα καταφέρνει στα δύσκολα..ότι την τελευταία στιγμή «κάτι γίνεται και τη βγάζουμε καθαρή»..Ποιος ορίζει σήμερα πότε είναι η τελευταία στιγμή;

Πότε θα γίνει συλλογική Συνείδηση ότι δίνοντας Αίμα σώζουμε τον Άλλο; Μήπως όταν ο Άλλος γίνουμε Εμείς;.Όταν για Εμάς ή το Παιδί μας θα χρειάζεται άλλοι να «τρέχουν και μη φτάνουν»;

Ζητώντας την κατανόησή σας για τον παραστατικό αυτό τρόπο παρουσίασης της Άμεσης ανάγκης για Αιμοδοσία, σας προσκαλούμε, και, ναι, σας παρακαλούμε να δώσετε Αίμα «Τώρα», όχι «Αύριο»!.οι επόμενες ημέρες ή λίγες εβδομάδες είναι οι πλέον κρίσιμες, σύμφωνα με τους Ειδικούς. Επιτέλους ας λειτουργήσουμε στη φάση της Πρόληψης, έστω για την αποτροπή του χειρότερου σεναρίου για το Υγειονομικό Σύστημα της Χώρας και της τοπικής κοινωνίας που ζούμε.

Μπείτε στην ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ, ενημερωθείτε για ό,τι χρειάζεστε, όπως και από το Δήμο μας για την ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ!

Εμείς, ως ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ είμαστε έτοιμοι για την αυτονόητη αυτή πράξη επίδειξης Αλληλεγγύης. Άμεσα τις επόμενες ώρες

και το αμέσως επόμενο διάστημα θα είμαστε στα σημεία-κέντρα αιμοδοσίας για κάνουμε το ΧΡΕΟΣ μας.

Το ΔΣ, Αθλητές, Μέλη της ευρύτερης οικογένειας της Ομάδας παρακαλούνται να προσέλθουν. Αντίστοιχη πρόσκληση απευθύνουμε και προς άλλους αθλητικούς Συλλόγους της Περιοχής μας.

ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΣΩΖΟΥΜΕ ΖΩΕΣ, ΖΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΑΣ!

Συντονισμένα και με τις κατάλληλες οδηγίες για να γίνουν όλα σωστά!

Ο Αθλητισμός ενώνει, διδάσκει, οδηγεί!

Μένουμε Σπίτι, ζούμε Αθλητικά και..όταν βγαίνουμε κάνουμε το καθήκον μας!

Για τον ΓΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ,

ΤΟ ΔΣ.»

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.