Εγκριθηκαν νεες εστιες 350 φοιτητων σε Κομοτηνη και Αλεξανδρουπολη

Ανταπόκριση στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών του ΔΠΘ

Σε σημερινή συνεδρίαση των συναρμόδιων Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Ανάπτυξης και μετά από διαδικτυακή επικοινωνία με τις Πρυτανικές Αρχές του ΔΠΘ, αποφασίστηκε η έγκριση Φοιτητικών Εστιών για 350 άτομα στην Κομοτηνή και 350 άτομα στην Αλεξανδρούπολη.

Σε σχετική δήλωση του ο Βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης που ήταν σε επικοινωνία με τους Υπουργούς και τα μέλη της Επιτροπής Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα τόνισε:

«Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει παρά τις μεγάλες δυσκολίες της υγειονομικής κρίσης να αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και τη Θράκη γενικότερα.

Με την σημερινή απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής(ΣΔΙΤ) για την έγκριση Εστιών 350 φοιτητών για την Κομοτηνή και άλλων 350 φοιτητών για Αλεξανδρούπολη βάζει τις βάσεις για αύξηση των εισακτέων στην περιοχή, ενισχύει το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και την ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Ευχαριστώ για λογαριασμό των Θρακιωτών τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη συνεπή στάση του και τους αρμόδιους Υπουργούς για την ανταπόκριση τους στο αίτημα των Πρυτανικών Αρχών και των σταθερών δικών μας παρεμβάσεων.

Η πνευματική θωράκιση, η δημογραφική ενίσχυση και η αναπτυξιακή ενδυνάμωση της Θράκης αποτελεί με βεβαιότητα μια πολιτική απολύτως ανταποδοτική για ολόκληρη την Ελλάδα, όπως άλλωστε απέδειξαν και τα τελευταία γεγονότα στον Έβρο. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί και στα αλλά πεδία πολιτικής».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.