Αγκαλιαζουν την τηλεδιασκεψη οι βαμβακοπαραγωγοι

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική τηλεδιάσκεψη από τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια, και έπεται συνέχεια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 1 Απριλίου η πρώτη τηλεδιάσκεψη με θέμα «Προοπτικές βαμβακοκαλλιέργειας 2020» που διοργάνωσαν τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια.
 
Η ιδέα για την τηλεδιάσκεψη γεννήθηκε από το γεγονός ότι παρά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω του κορωνοϊού, η καλλιεργητική περίοδος πλησιάζει και μαζί και οι ενημερωτικές συναντήσεις που έκαναν τα εκκοκκιστήρια για την ενημέρωση των παραγωγών.
 
Έτσι οι συναντήσεις αυτές μεταφέρθηκαν στο διαδίκτυο, όπου τις παρακολούθησαν δεκάδες παραγωγοί από την Θράκη, αλλά και από όλη την Ελλάδα όπου καλλιεργείται βαμβάκι.
 

Την πρώτη τοποθέτηση έκανε από την Αθήνα ο γνωστός αναλυτής εμπορευμάτων και εκπρόσωπος στην Ελλάδα μεγάλων εμπορικών οίκων κ. Γιάννης Παπαδογιάννης.
 
Ο κ. Παπαδογιάννης επικεντρώθηκε στους θετικούς και αρνητικούς παράγοντες που επηρεάζουν την τιμή του βαμβακιού την εποχή του κορονοϊού, ενώ άφησε έναν συγκρατημένο τόνο αισιοδοξίας, ότι τα χειρότερα στις τιμές μάλλον τα είδαμε.
 
Από τα Θρακικά εκκοκκιστήρια μίλησε ο κ. Σταμάτης Κουρούδης ο οποίος επικεντρώθηκε στο τι μπορεί να κάνει η επιχείρηση για να βελτιωθεί το εισόδημα από την βαμβακοκαλλιέργεια.
 
Με βάση και τα μεγάλα οφέλη της περυσινής χρονιάς για όσους εντάχθηκαν στο Cotton+, ο κ. Κουρούδης υποστήριξε ότι η λύση είναι στην παραγωγή προϊόντος μεγαλύτερης αξίας, που η υπεραξία του επιστρέφει στον βαμβακοπαραγωγό. Κλείνοντας, προειδοποίησε πως η φετινή χρονιά δεν είναι για ρίσκα, αλλά πρέπει να επιλέξει κανείς τη σιγουριά σε όλους τους τομείς.
 

Ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση από τις εταιρείες σπόρων και συγκεκριμένα από τον κ. Βασίλη Ανδριώτη της “Σπύρος Ανδριώτης” (Deltapine), τον κ. Γιάννη Γκιουρτσίδη της BASF (Fibermax-Stoneville) και τον κ. Τόλη Κλειτσιώτη της Hellafarm (Progen).
 
Μετά τις τοποθετήσεις, έγινε μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν όλους τους παραγωγούς, όπως για τις τιμές, αλλά και για το κόστος παραγωγής, τη θρέψη των φυτών, την ευφυή γεωργία και πολλά άλλα θέματα, με αμείωτη συμμετοχή.
 
Μάλιστα από πολλούς εκφράστηκε η άποψη ότι τέτοιες συσκέψεις πρέπει να συνεχιστούν, γι’ αυτό και τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια δεσμεύτηκαν πως λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε θα οργανώσουν σύντομα την επόμενη τηλεδιάσκεψη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.