«Μπροσταρης» στην εφαρμογη των μετρων προληψης ο δημος Ιασμου

Οντέρ Μουμίν: «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με το παραπάνω, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές μας»
Συνεπής στις κυβερνητικές εντολές που έχουν δοθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι και ο δήμος Ιάσμου, ο οποίος έχει ακολουθήσει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ούτως ώστε να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού και κατ’ επέκταση διασφαλίσει την υγεία των δημοτών του.  
 
Ο δήμαρχος Ιάσμου κ. Οντέρ Μουμίν τόνισε πως ο δήμος είναι «μπροστάρης» σε αυτή τη μάχη, καθώς έχει λάβει πλειάδα αποφάσεων, κάνοντας το καλύτερο δυνατό  στον αγώνα απέναντι στην εξάπλωση του κορωνοϊού. Γνωστοποιώντας  τις εν λόγω αποφάσεις, ο δήμαρχος διευκρίνισε πως αναστέλλονται οι λαϊκές αγορές ως τις 30 Απριλίου, δόθηκε εντολή να αγοραστούν προϊόντα των παραγωγών των μόνιμων κατοίκων του δήμου, πραγματοποιούνται εντατικά απολυμάνσεις, συνεχίζεται η σίτιση των απόρων με την καθημερινή  διανομή 150 μερίδων φαγητού, έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στις δημοτικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα οι δημότες ενημερώνονται ανελλιπώς.
 
Όσον αφορά το κέντρο υγείας Ιάσμου όπως επίσης και όλα τα αγροτικά ιατρεία έχουν ακολουθηθεί σύμφωνα με τον ίδιο όλες οι απαραίτητες ενέργειες. «Έχουμε μεριμνήσει με το παραπάνω και αυτό μπορεί να το εξακριβώσει ο κάθε δημότης εάν συνομιλήσει με τους γιατρούς μας στο κέντρο υγείας», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
 
Ο ίδιος επεσήμανε πως υπάρχει επάρκεια προϊόντων, ενώ παράλληλα καταβάλλεται προσπάθεια να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των δημοτών. «Προσπαθούμε να καλύψουμε τις ανάγκες με το παραπάνω, υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές μας. Πρέπει να είμαστε αρωγοί και να δείχνουμε αλληλεγγύη», τόνισε ο κ. Μουμίν.
 

Συντεταγμένος ο επαναπατρισμός των δημοτών 
 

Σχετικά δε με την επιστροφή δημοτών του Ιάσμου από το εξωτερικό, ο δήμαρχος ευχαρίστησε και επεσήμανε την συμβολή της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης Ιάσμου που  όπως σημείωσε ο ίδιος, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες. «Ήμασταν προετοιμασμένοι. Για τους  πρώτους 23 που είχαν έρθει και είχαν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ολοκληρώθηκε η καραντίνα, ενώ όλα τα παιδιά είναι υγιή. Θα πρέπει και η κοινωνία να τους δεχτεί και να μην τους απομακρύνει ή τους βλέπει με επιφύλαξη», τόνισε ο δήμαρχος. 
 
Όσο για  τον επαναπατρισμό 12 δημοτών από τη Νορβηγία, ο δήμος στάθηκε αρωγός μισθώνοντας ένα λεωφορείο για την ασφαλή μετακίνησή τους κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο. 
 
Τέλος και αναφορικά με τους ελέγχους στις μετακινήσεις των πολιτών, αυτοί πραγματοποιούνται αλλά έχει παρατηρηθεί άσκοπος συνωστισμός. «Δεν μπορεί ο καθένας να πηγαίνει στην τράπεζα, δεν μπορεί ο καθένας  να έγινε αθλητής, δεν μπορεί ο καθένας να πηγαίνει κάθε μέρα για ψώνια. Ο Απρίλιος και ο Μάϊος θα είναι οι πιο δύσκολοι μήνες. Νομίζω ότι είμαστε στην κορύφωση της πανδημίας όσον αφορά την Ελλάδα, αυτό λένε και οι ειδικοί. Δεν πρέπει βλέποντας την καλή πορεία της χώρας μας να εφησυχάσουμε. Δύο μήνες είναι θα περάσουν και θα έρθουν καλύτερες μέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος παροτρύνοντας για άλλη μια φορά όλους να τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα και να μην εφησυχάσουν από την καλή πορεία της χώρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.