«Νουριν. Η νυχτα που φωτισε τη μερα» δια χειρος Μαριας Τζιριτα

Ένα μυθιστόρημα για τη δύναμη της αγάπης και της διαφορετικότητας κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2020 από τις εκδόσεις «Ψυχογιός»

Η Μαρία Τζιρίτα, η πολυαγαπημένη συγγραφέας των ελλήνων αναγνωστών με  350.000 αντίτυπα στο ενεργητικό της, συνεχίζει και το 2020 ακάθεκτη το συγγραφικό της έργο. Τον Φεβρουάριο μάλιστα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο «Νουρίν. Η νύχτα που φώτισε τη μέρα» (σ. 384, μαλακό εξώφυλλο), ένα μυθιστόρημα για κάθε είδους αναγνώστη που είναι υπέρμαχος της διαφορετικότητας και της αγάπης ως κινητήριος δύναμη της ζωής. Η ίδια η συγγραφέας σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα texnes-plus.gr σχετικά με τον σκοπό της συγγραφής των μυθιστορημάτων της τονίζει: «Νομίζω πως κάθε μυθιστόρημα θα πρέπει να πλημμυρίζει από συναίσθημα και να περνάει μηνύματα τέτοια που οι αναγνώστες να ταυτίζονται και να βρίσκουν απαντήσεις σε όσα τους απασχολούν», και το νέο της αυτό μυθιστόρημα κάθε άλλο παρά υπόσχεται μία «πλημμυρίδα» έντονων συναισθημάτων.

«Μην κλαις, μαμά, και μη στεναχωριέσαι. Υπάρχει εδώ ένα κοριτσάκι που σε περιμένει»

Είδε τον εαυτό της στους ξερότοπους της Αιθιοπίας, να τρέχει και να ψάχνει απελπισμένη τα μωρά της. Γύρω της υπήρχαν δεκάδες μελαμψά παιδάκια, μα εκείνη τα προσπερνούσε γυρεύοντας τα δικά της. Ξαφνικά τα είδε. Ήταν βέβαιη πως ήταν τα δικά της παιδιά, το ένιωσε τη στιγμή που τα αντίκρυσε και μια άγρια χαρά πλημμύρισε την καρδιά της. Έτρεξε κοντά τους να τ’ αγκαλιάσει, μα εκείνα απομακρύνονταν. Την έπιασε πανικός. Κάθισε απογοητευμένη στον κορμό του δέντρου κι άρχισε να κλαίει. Τότε το μεγαλύτερο κοριτσάκι τής μίλησε. «Μην κλαις, μαμά, και μη στεναχωριέσαι. Υπάρχει εδώ ένα κοριτσάκι που σε περιμένει. Αυτό θα είναι το παιδί σου κι εσύ η μαμά του. Και θα είστε πολύ ευτυχισμένες και οι δυο. Η ζωή σου θα γεμίσει φως. Φως από τα μάτια της και την καρδιά της».
Πρόκειται επομένως, για ένα βιβλίο που μιλά για τη διαφορετικότητα, για την αδικία μα και για τη δύναμη της αγάπης. Ένα ταξίδι από τη Σύρο στην Αιθιοπία, γεμάτο δυνατό έρωτα, περιπέτεια, αγωνία και συγκίνηση. Η προσπάθεια δύο ανθρώπων να αποδείξουν πως η αγάπη μπορεί να νικήσει τα πάντα, ακόμα και τον κοινωνικό ρατσισμό. Άραγε θα τα καταφέρουν;

Γνωρίζοντας τη Μαρία Τζιρίτα…

Η Μαρία Τζιρίτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Από μικρή ηλικία έγραφε διηγήματα, εμπνευσμένα από την καθημερινότητα, και στο σχολείο αρκετές εκθέσεις της είχαν διακριθεί και βραβευτεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Σπούδασε ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών. Ασχολήθηκε με τη διδασκαλία, αλλά τα τελευταία χρόνια την κέρδισε ο κόσμος των επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ. Σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνη πωλήσεων σε κατασκευαστική εταιρεία στη Γλυφάδα.

Έχει δική της στήλη στο ηλεκτρονικό περιοδικό “Flowmagazine” με τίτλο «Ταξίδι στην αυτογνωσία». Έχει μια κόρη και το χόμπι της είναι τα ενυδρεία. Από τις εκδόσεις «Ψυχογιός» κυκλοφορούν 12 μυθιστορήματά της, σε 350.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.