Τα περαστικα μας!

Της Έκδοσης

Τα όσα εκτυλίχθηκαν στον τόπο μας το Σάββατο σχετικά με την ύπαρξη ή μη κρούσματος κορωνοϊού κατέδειξε θαρρούμε με τον διαυγέστερο τρόπο ένα έλλειμα που θα πρέπει να αναπληρωθεί και δεν είναι άλλο από αυτό της επίσημης ενημέρωσης.

Οι άνθρωποι που έχουν επιφορτιστεί με τον έλεγχο της κατάστασης στην περιοχή θα πρέπει να καταλάβουν πως μια τέτοιου είδους ενημέρωση με «σφραγίδα και υπογραφή» δεν είναι περιττή πολυτέλεια αλλά αναγκαία την περίοδο που ζούμε. Γι’ αυτό και καλό θα είναι οι ιθύνοντες να μην αρκούνται στο να σηκώνουν το τηλέφωνο και να διαψεύδουν ή να επιβεβαιώνουν φήμες, γεγονότα, σενάρια ή οτιδήποτε άλλο.
Σε αυτό το πλαίσιο η πρόταση που διατύπωσε ο κ. Χουβαρδάς για δημιουργία ενημερωτικής πλατφόρμας κατά περιοχή είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Αφού με αυτόν τον τρόπο αυτό οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται άμεσα καταπραΰνοντας (κατά το δυνατόν) την αγωνία και τον φόβο που γεννούν η άγνοια και η αβεβαιότητα.

Το λυπηρό βέβαια στην όλη υπόθεση ήταν πως παρατηρήθηκε (και πάλι) το φαινόμενο να πυροβολούν τον αγγελιοφόρο της είδησης, που μέχρι να επιβεβαιωθεί, έγινε στόχος της κοινωνικής αγένειας (το θέτουμε πολύ ευγενικά) που διέπει τον σχολιασμό στα κοινωνικά δίκτυα. Πρόκειται για φαινόμενο που την περίοδο του εγκλεισμού φοβόμαστε πως έχει ενισχυθεί δραματικά και μάλλον θα συνεχιστεί και βέβαια οφείλει να είναι καταδικαστέο.

Όπως και να έχει, το πρώτο κρούσμα του ιού είναι γεγονός πλέον και στην περιοχή μας.

Τα περαστικά μας!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.