Αποκλεισμενοι απο την εξ αποστασεως εκπαιδευση δεκαδες μαθητες στον οικισμο της Αγριανης

Δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν λόγω χαμηλής ταχύτητας ευρυζωνικής σύνδεσης

Άμεση λύση αναζητά ο πρόεδρος της κοινότητας Αλή Σαλήογλου

 
Την ανάγκη να βρεθεί λύση για τους μαθητές που διαμένουν στον οικισμό της Αγριάνης, στο Δήμο Σουφλίου, οι οποίοι αδυνατούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης λόγω του αργού διαδικτύου στον οικισμό, τονίζει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Αλή Σαλήογλου.
 
Όπως σημειώνει, παρόλο που έχουν δυνατότητα, και πολλοί διαθέτουν, για ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο, η ταχύτητα είναι, λόγω υποδομών, πολύ χαμηλή, με αποτέλεσμα η κανονική σύνδεση, να μην μπορεί να ξεπεράσει τα 2 με 3 Mbps, με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα οι μαθητές να συνδεθούν.
 
Όπως ανέφερε, έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να συνδεθούν για να κάνουν μαθήματα, αλλά τελικά το σύστημα δεν τους επέτρεψε να τα παρακολουθήσουν.
 
Το ζήτημα δεν είναι μικρό, μιας και ο οικισμός είναι από τους λίγους που έχουν μεγάλο αριθμό παιδιών, με 70 παιδιά στο Δημοτικό, και πάνω από 50 παιδιά που είναι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάποιοι εκ των οποίων και μαθητές της Γ΄ Λυκείου, που φέτος θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.
 

Μόνιμο το πρόβλημα των αργών συνδέσεων

 

Το πρόβλημα της ταχύτητας του διαδικτύου δεν είναι κάτι καινούριο, και φαίνεται να οφείλεται στο γεγονός ότι το κοντινότερο σημείο παροχής βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα μακριά, στον οικισμό του Πρωτοκλησσίου, που έχει κανονικά πρόσβαση στο διαδίκτυο.
 
Αυτό σημαίνει πως η ταχύτητα είναι εδώ και χρόνια χαμηλή, παρόλο που στους λογαριασμούς πληρώνουν κανονικά για μέχρι 24 Mbps. Από τότε που ανέλαβε πρόεδρος της Κοινότητας ο κ. Αλή Σαλήογλου, προσπαθεί να βρει μια λύση για να έχει ο οικισμός κανονική πρόσβαση στο διαδίκτυο, χωρίς αποτέλεσμα όμως μέχρι σήμερα.
 
Και αυτό γιατί σε αντίθεση με άλλους γειτονικούς οικισμούς, δεν εκμεταλλεύτηκαν ένα πρόγραμμα για βελτίωση της σύνδεσης σε παραμεθόριους οικισμούς, κάτι για το οποίο παρά τα ερωτήματά του, δεν έχει λάβει απάντηση ακόμη.
 
«Υπήρχαν λύσεις, έψαξα, μου είπαν ότι υπάρχουν τρόποι για την ενίσχυση της ταχύτητας του διαδικτύου, όπως έγινε στον γειτονικό οικισμό της Μάνδρας» σημείωσε, τονίζοντας πως είναι ο μοναδικός οικισμός στην περιοχή που αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό.
 

Κρίσιμη η ανάγκη για την ενίσχυση της εκπαίδευσης

 
Το πρόβλημα όμως της πρόσβασης στο διαδίκτυο μετατράπηκε από σημαντική έλλειψη το προηγούμενο διάστημα, σε κρίσιμη τις τελευταίες ημέρες, μιας και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές με τους περιορισμούς για την εξάπλωση του κορωνοϊού, που τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στα σχολεία τους, δεν έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους, έστω και εξ αποστάσεως.
 
Στον οικισμό, για οικονομικούς λόγους, υπάρχουν οικογένειες που δεν διαθέτουν υπολογιστή ή σύνδεση στο διαδίκτυο, που αποτελεί και αυτό ένα ζήτημα, όμως ο πρόεδρος της κοινότητας ζητά να υπάρξει μέριμνα, τουλάχιστον για τα παιδιά του οικισμού που έχουν υπολογιστές, να έχουν πρόσβαση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, και ελπίζει πως με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να βοηθήσουν και τα παιδιά που δεν έχουν υπολογιστές.
 
Ο κ. Σαλήογλου μάλιστα σημειώνει, πως πέρα της αργής σύνδεσης μέσω της σταθερής γραμμής, το σήμα της κινητής τηλεφωνίας, είναι επίσης αδύναμο, με σημεία τα οποία έχουν ελάχιστη έως καθόλου κάλυψη.
 
Για αυτό και αναζητά μια λύση, και ζητά τη βοήθεια όλων των αρμοδίων φορέων, ώστε να βρεθεί μια λύση για τα παιδιά, τα οποίο κινδυνεύουν να μείνουν πίσω, όχι γιατί δεν επιθυμούν να μάθουν, αλλά γιατί δεν τους παρέχεται η δυνατότητα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.