Μια ιδιαζουσα 25η Μαρτιου…

Της Έκδοσης

Η πιο ήσυχη 25η Μαρτίου των τελευταίων ετών ήταν η φετινή, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Κορωνοϊού, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην γίνουν παρελάσεις, αλλά και να μην κυκλοφορεί κόσμος στους δρόμους.
 
Άλλες εποχές, μετά τη μαθητική παρέλαση, οι δρόμοι της πόλης θα έσφυζαν από ζωή, με πολλούς να δράττουν την ευκαιρία, ιδιαίτερα αν η μέρα ήταν καλή, να κάνουν μια βόλτα, να δουν φίλους, και να καθίσουν και για ένα καφέ, απολαμβάνοντας την αργία.
 
Ελπίζουμε πως αυτές οι μέρες θα γυρίσουν γρήγορα, και ότι αυτή η επιδημία θα περάσει, όμως δεν ξέρουμε κατά πόσο συναθροίσεις σαν και αυτές που γίνονταν πριν, θα γίνονται και πάλι με τον ίδιο ενθουσιασμό.
 
Όμως αυτή η ιδιάζουσα κατάσταση, θα έπρεπε, με αφορμή και το γεγονός ότι πλησιάζουν τα 200 χρόνια από την Εθνική παλιγγενεσία, να αποτελέσει αφορμή για να ξανασκεφτούμε την επανάσταση, η οποία πολλές φορές κινδύνευσε να σβήσει, με τον κίνδυνο να μην είναι μόνο εξωτερικός, αλλά και από τη σταθερή φαγωμάρα των Ελλήνων, που δεν χάνει ευκαιρία για να αναδυθεί.
 
Γιατί και το κοινότοπο «φαίνεται τι μπορεί να κάνουν οι Έλληνες ενωμένοι» μπορεί σε πολλές περιπτώσεις, κατά τη διάρκεια της Επανάστασης, να αντικατασταθεί με το «φαίνεται πως μπορούν οι Έλληνες να φαγωθούν μεταξύ τους».
 
Για αυτό, σε αυτή την ιδιότυπη ένωση μέσω της απομάκρυνσης, μιας και όλοι μαζί πλέουμε στο ίδιο καράβι, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε μια κοινή γραμμή την επόμενη της κρίσης αυτής, μιας και τα πράγματα θα αργήσουν να επιστρέψουν στους κανονικούς τους ρυθμούς.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.