Κορωνοιος και αθλητισμος της Ροδοπης

Πώς βρήκε τις ομάδες της περιοχή η διακοπή λόγω της επιδημίας και ποια είναι η επόμενη ημέρα

Όλη η υφήλιος έχει ανατρέψει τα πλάνα της και δίνει τον αγώνα της απέναντι στον κορωνοϊό και όπως είναι απόλυτα λογικό αυτό έχει επιπτώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο στον αθλητισμό.

Όλες οι διοργανώσεις έχουν διακοπεί ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και του Euro 2020. Είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση των ευρωπαϊκών και εγχώριων διοργανώσεων καθώς δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση για το πότε – και αν- συνεχιστούν.

Ο «ΠτΘ» κάνει μία ανασκόπηση της κατάστασης στα γήπεδα της Ροδόπης σε όλα τα αθλήματα με την ευχή να επιστρέψουν γρήγορα στη δράση και όλοι μας στην καθημερινότητα, παίρνοντας όμως πάνω από όλα τα εχέγγυα για την εξασφάλιση της υγείας μας.

Σχετικά με την εξέλιξη όλων των πρωταθλημάτων, υπάρχει αβεβαιότητα ως προς το θέμα της ανάδειξης του πρωταθλητή αλλά και των ομάδων που θα προβιβαστούν και θα υποβιβαστούν. Δεν έχει υπάρξει ακόμα όπως είναι λογικό καμία αντίδραση και καμία πρόβλεψη για το τι μέλει γενέσθαι και σίγουρα η επόμενη μέρα θα έχει πολλές συζητήσεις για την μοίρα όλων των εγχώριων διοργανώσεων.

Ένα δεδομένο που πρέπει να ληφθεί υπόψιν είναι πως και αύριο να βρεθεί η λύση στο παγκόσμιο αυτό πρόβλημα απαιτούνται 20 με 30 μέρες προετοιμασίας για να μπορέσουν οι αθλητές να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις.

Ποδόσφαιρο

Με δεδομένο πως η Ροδόπη δεν έχει εκπροσώπηση σε Εθνική κατηγορία, το ενδιαφέρον στρέφεται σε δύο κατηγορίες και συγκεκριμένα στην Α΄ και Β΄ ΕΠΣ Θράκης. Εκεί η διακοπή βρήκε τη Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου να προηγείται στον βαθμολογικό πίνακα της Α΄ κατηγορίας και τον Σπάρτακο Αγίων Θεοδώρων,  τον Νέο Ρωμά και την Ένωση Ασωμάτων να βρίσκονται στις 3 προνομιούχες θέσεις.  Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκονται η Αναγέννηση Παγουρίων και Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου.

Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει καμία πρόβλεψη για την τύχη των πρωταθλημάτων με δεδομένο πως δεν έχουμε την παραμικρή εικόνα για την εξάλειψη του ιού, οπότε οι αρμόδιοι θα κληθούν να αποφασίσουν – ίσως βλέποντας και παραδείγματα άλλων Ενώσεων – για την τύχη των πρωταθλημάτων. Για την ιστορία στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣ Θράκης προκρίθηκαν Πανθρακικός και Δόξα Γρατινής με τον αρχικό προγραμματισμό του αγώνα να ήταν για τις 14 Μαΐου αν και κάτι τέτοιο πλέον θεωρείται απίθανο.

Μπάσκετ

Διπλό είναι το ενδιαφέρον αναφορικά με το μπάσκετ της περιοχής μας καθώς ο μεγάλος εκπρόσωπος της πόλης, ο ΓΑΣ Κομοτηνή βρισκόταν στην 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β΄ Εθνικής μετά από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Είναι άγνωστο το ποια απόφαση θα λάβει η Ομοσπονδία ως προς την παραμονή και την άνοδο των ομάδων αλλά σίγουρα ο ΓΑΣ δεν έχει να αγχώνεται αν αποφασιστεί να ολοκληρωθούν τα πρωταθλήματα όπως ήταν πριν την διακοπή καθώς βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιδικό του ΓΑΣ ήταν και στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με την διοργάνωση να είναι πλέον δύσκολο να συνεχιστεί.

Η ΑΕ Κομοτηνής πρωταγωνιστούσε στο πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ενώ ήταν και στα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Πλέον βέβαια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα ως προς την συνέχιση τους και κυρίως την μορφή των αγώνων που θα διεξαχθούν αν βρεθεί σύντομα λύση.

Βόλεϊ

Η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής στην επιστροφή της στην Α2 κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, ωστόσο έπεσε πάνω στον πολύ δυνατό Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος κατάφερε να ανέβει γνωρίζοντας την ήττα στην εκπνοή πριν την διακοπή από τον Αριστοτέλη Σκύδρας. Εδώ τα πράγματα για την ομάδα της πόλης μας είναι εύκολα καθώς δεν έχει να αγχωθεί ούτε για την άνοδο ούτε για τον υποβιβασμό. Το γυναικείο τμήμα βόλεϊ του Συλλόγου είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να υπάρχει συνέχεια  σε αυτήν την διοργάνωση.

Κλείνοντας, σίγουρα αυτήν την στιγμή είναι ανούσιο να μιλάμε για το τι μέλει γενέσθαι στον αθλητισμό αν και ευχή μας είναι να επιστρέψουμε σύντομα στην καθημερινότητα και στην κανονικότητα και όλοι οι λάτρεις του αθλητισμού να πάρουμε εκ νέου θέση στην κερκίδα!

 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.