Εφυγε απο τη ζωη ο καθηγητης του ΔΠΘ, Γιωργος Κολλαρος

Σήμερα το πρωί από ανακοπή καρδιάς

Έφυγε από τη ζωή, σήμερα το πρωί, ο καθηγητής του ΔΠΘ Γιώργος Κολλάρος από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι του.

Ο Γιώργος Κολλάρος, πατέρας τριών παιδιών είχε το τελευταίο διάστημα επιβαρυμένη υγεία, αλλά ποτέ δεν αποστασιοποιήθηκε, διατηρώντας διάθεση παρέμβασης και ενεργού συμμετοχής.

Προσηνής, μετριοπαθής, χαμογελαστός, ενεργός πολίτης και βαθιά πολιτικοποιημένος μέσα από το ΚΚΕ, ασχολήθηκε επισταμένα με τα τοπικά θέματα μέσα από τη θητεία του ως δημοτικού συμβούλου του δήμου Ξάνθης, αλλά και με κοινωνικά θέματα, διατελώντας πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Ξάνθης.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στα Νεκροταφεία Ξάνθης, που δυστυχώς η τήρηση των μέτρων λόγω κορωνοϊού, θα στερήσει από πολλούς φίλους και συντρόφους του του επιθυμία να τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία.

Η συνάδελφός του Πηνελόπη Καμπάκη-Βουγιουκλή σε σχετική ανάρτησή της αναφέρει:

«Σήμερα χάσαμε ένα εκλεκτό μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενεργό πολίτη, δραστηριοποιημένο κοινωνικά, μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ, και καλό φίλο.

Ο Γιώργος Κολλάρος γεννήθηκε στην Αθήνα, απεφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών και ήρθε στην Ξάνθη το 1974 ως φοιτητής του τμήματος πολιτικών μηχανικών. Παρέμεινε σε αυτή την ακριτική περιοχή που την αγάπησε πολύ και συνέχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα ως μέλος ΔΕΠ όπου έφτασε στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή, συνεχίζοντας τον αγώνα του και ως πανεπιστημιακός αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος. Εδώ και μερικά χρόνια η καρδιά του, αυτή η μεγάλη καλή καρδιά, άρχισε να του δημιουργεί προβλήματα ώσπου χθες βράδυ δεν άντεξε….
Στο καλό Γιώργο….θα μας λείψεις …σε όλους …»


Πηγή: empros.gr
Φωτό: radio899.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.